Egy osztrák férfit vettek őrizetbe a több éve pincébe zárt család ügyében

Hollandia, elzárt család
Vágólapra másolva!
Egy osztrák férfit vett őrizetbe és és gyanúsított meg személyi szabadság megsértésével a holland rendőrség annak a családnak az ügyében, amely mintegy tíz évig élt egy pincében a világtól elzárva. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Bécsben született férfi nem a család tagja, és hogy ő bérelte azt a farmot, ahol a pincébe zárt családot megtalálták. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség az ország északi részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra.

A holland sajtó szerint a világ végét várták a pincében.

Az 58 éves osztrák férfit azzal gyanúsítják, hogy akaratuk ellenére tartotta birtokán a család tagjait - öt 18-25 éves testvért beteg édesapjukkal. A bíróság csütörtökön dönt arról, hogy letartóztassák-e az illetőt.

A holland és az osztrák média szerint a környékbeliek által "József, az osztrák" néven emlegetett, bécsi születésű férfi - lapértesülés szerint asztalos -

évek óta élt együtt fiatalok egy csoportjával a bérelt farmon.

A rendőrség szerint a férfi nem tagja a nála talált családnak.

Helyi sajtó értesülések szerint egy közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből.

- mondta a fogadós.

A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett. A farmon lévő ház egy elzárható helyiségében találtak rájuk, még az sem világos, hogy akaratuk ellenére tartották-e bezárva őket - tette hozzá a szóvivő.

A gyermekek édesanyja valószínűleg meghalt még azelőtt, hogy a család 2010-ben a farmra költözött volna - közölte Roger de Groot, a település polgármestere.

Az Algemeen Dagblad holland napilap szerint

az őrizetbe vett férfi egy osztrák asztalos.

A bécsi külügyminisztérium illetékese kedd este megerősítette a holland sajtóértesüléseket, és közölte, hogy egy Bécsben született férfiről van szó.

A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta, és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.