Nem akarja megsérteni az x-nemű utasokat, ezért betiltotta a „Hölgyeim és Uraim!" megszólítást Kanada legnagyobb menetrend szerinti légitársasága, az Air Canada - írja a V4NA hírügynökség.

Nem fog elhangzani Kanada legnagyobb menetrend szerinti légitársasága, az Air Canada járatain, hogy Hölgyeim és Uraim, üdvözöljük Önöket a fedélzeten! A döntés oka, hogy nem szeretnék megbántani azokat az utasokat, akik egy új kormányrendelet alapján egy harmadik, úgynevezett x-nemet is választhatnak maguknak, amennyiben úgy érzik, hogy sem a nőkhöz, sem a férfiakhoz nem tartoznak. A légitársaságnál ezentúl egyéb megszólításokat kell használni, például azt, hogy "mindenki".

IllusztrációForrás: Shutterstock

A La Presse kanadai napilap által megkérdezett Air Canada - dolgozók szerint a személyzetnek időre lesz szüksége az új megszólítás megszokásához. Van, akiknek nem tetszik a változás, mert megszokták, hogy több évtizede ugyanazzal a mondattal köszöntik az utasokat, mások viszont úgy vélik, hogy a 21. században bárkinek jogában áll akár x-neműnek vallani magát.