Majdnem agyonverte a gyerekét, mert nem bírta, hogy sír

2019.10.18. 15:00

Kékre-zöldre verte, majd egyedül hagyta a lakásban újszülött kisfiát egy 19 éves ukrán nő, aztán randira ment. A gyereket azonnal az intenzív osztályra vitték, az állapota azóta is kritikus.

A kis Mikitához a szomszédjai hívtak mentőt, miután észrevették, hogy a 19 éves nő október 15-én a kisfiú nélkül indult el otthonról. Amikor másnap sem tért haza, aggódni kezdtek, és bementek a lakásba. 

A kisbabát borzalmas állapotban találták: orra betört, arca vérben úszott, szeme alatt pedig egy hatalmas, fekete monokli éktelenkedett. 

Ezenkívül piszkosnak és elhanyagoltnak látszott. Amikor levetkőztették, hogy tisztába tegyék, elborzadva látták, hogy egész testét kék-zöld foltok fedik. Azonnal riasztották a rendőröket, akik perceken belül a helyszínre érkeztek. A gyerek annyira rossz állapotban volt, hogy lélegezni is csak nehezen tudott. A mentősök egyenesen az intenzív osztályra vitték, ahol az orvosok még ma is küzdenek az életéért. 

Soha nem láttam még ennyire rossz állapotban lévő gyermeket. Szerintem az anyja egyszer sem cserélte le a ruháját, vagy a pelenkáját. Borzasztó állapotban van a bőre, a sérüléseibe pedig még mindig belehalhat" – mondta megbotránkozva Mykhailo Kulik, a kisfiút ápoló kórház igazgatója.

A 19 éves anya csak másnap reggel ért vissza lakásába, ahol a rendőrök már várták, és azonnal letartóztatták. A nő azzal védekezett, nagyon idegesítette, hogy a fia mindig sír, és nem tudja megvigasztalni, de tagadta, hogy egyszer is bántotta volna. Azt állította, biztosan a huzat okozta a gyerek súlyos sérüléseit. Arra a kérdésre, hogy miért hagyta egyedül a fiát, azt felelte, hogy randija volt, és a babát nem tudta kire bízni.

Mindezt viszont sem a rendőrök, sem a gyámügy nem fogadták el mentségként, gyermekbántalmazás és elhanyagolás vádjával nyomozni kezdtek ellene. A kis Mikita pedig, ha életben marad, intézetbe kerül - írta meg a Bors a Dailymail cikkére hivatkozva.