Már 25 ezer migráns érkezett Olaszországba, amióta megint baloldali kormány van

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Olaszország
Illegális bevándorlók partra szállnak az olasz parti őrség Diciotti hajójának fedélzetéről Catania kikötőjében 2018. augusztus 26-án.
Vágólapra másolva!
Kiugróan megnőtt az Olaszországba érkező illegális migránsok száma a baloldali kormány felállása óta - mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet munkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: a baloldali kormány megalakulása előtti egy évben határzár volt Olaszországban, akkor csak párszáz ember jutott be az országba, de

az azóta eltelt hónapokban 24 950 új illegális bevándorlót regisztráltak.

Emlékeztetett: a baloldali kormány migránspolitikája miatt 200 ezren tüntettek Rómában a szombaton tartott kormányellenes nagygyűlésen. Ez nem meglepő, hiszen a jelenleg kormányzó Öt Csillag Mozgalom (M5S) úgy véli, hogy a migráció egy megállíthatatlan folyamat, és mindenkit, még a gazdasági bevándorlókat is be kell engedni az országba - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy az új olasz kormány adókat emelne, és az így bejött többlettel támogatnák a bevándorlókat.

- vélekedett a szakértő.

Elmondta: a kormányellenes tüntetést összehívó Liga párt vezetője, Matteo Salvini kimért volt a tüntetésen, és úgy beszélt, mint egy kormányfő, beszédével megfélemlítve az embercsempészeket.

Hozzátette: az embercsempészekkel együttműködő NGO-hajók tevékenysége szembemegy a nemzetközi joggal és egyben meghívó is az illegális migránsok számára, akik így tudják, hogy bármilyen lélekvesztőn is kelnek útra, felveszik őket a hajók. A jelenleg közlekedő hajók közül az Ocean Vikings szállítja a legtöbb illegális bevándorlót, napi 100-140 embert vesz fel és juttat el az olasz partokra - mondta Georg Spöttle.