V4NA: A Soros által diktált politika kudarcot vallott Észak-Macedóniában

2019.10.20. 18:40

Tudjuk, hogy győzni fogunk, hiszen a macedónok mögöttünk állnak. Így reagált Észak-Macedónia legnagyobb ellenzéki pártjának, a VMRO-DPMNE-nek alelnöke a V4NA-nak arra, hogy Zoran Zaev miniszterelnök előrehozott választásokat javasolt, amiért az Európai Unió nem kezdi meg a csatlakozási tárgyalásokat az országgal. Az alelnök elmondta, a Soros által diktált politika kudarcot vallott Észak-Macedóniában - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Előrehozott parlamenti választások kiírását javasolta szombaton Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök, amiért az Európai Unió ismét elhalasztotta a csatlakozási tárgyalásokat azt országgal. A csatlakozási tárgyalások megkezdésének reményében a nyugat-balkáni ország megbékélt Görögországgal,  a nevét Macedóniáról Észak-Macedóniára változtatta, amit a jobboldal árulásként élt meg. Az, hogy ennek ellenére sem kezdi meg az Unió a tárgyalásokat Szkopjéval, csalódásként érte a baloldali kormányt.

Nikolai Gruevszki pártja, a VMRO-DPMNE alelnöke, Aleksandar Nikoloski a V4NA-nak elmondta, Zoran Zaev miniszterelnöknek a leghamarabb le kellene mondania, és minél előbb ki kell írni az előrehozott választásokat. 

Nikoloski úgy fogalmazott: "Zaev politikája – ideértve a macedón emberek nemzeti megszégyenítését, a gazdasági kudarcokat és a Soros által diktált politikákat – lerombolták Macedóniát az elmúlt 3 évben. Zaev jó példa arra, hogy valamit – amit a megelőző évtizedekben jól felépítettek – hogyan tudja szétzilálni egyetlen kormány baloldali politikája, illetve a hozzá kötődő – Soros alapítványok és NGO-k által támogatott – emberek. 

Hozzátette, tudják, hogy győzni fognak az előrehozott választáson, mert a macedónok mögöttük állnak.

Mint mondta, komoly győzelemre számítanak, "majd azt követően szeretnénk megújítani az országot: újjáépíteni és visszahozni a konzervatív-keresztény értékeket, hogy végre közösen küzdjünk egy jobb gazdaság és életszínvonal kialakításáért."