Megvonja a támogatást az illegális migránsoktól a bihácsi polgármester

Vágólapra másolva!
Minden támogatást megvonnak a város melletti illegális táborban élő bevándorlóktól, jelentette be a boszniai Bihács polgármestere, ahol több ezer migráns várakozik, hogy Nyugat-Európába juthasson. Suhret Fazlic a válságintézkedések között említette, hogy a városi vízmű nem fog napi 20 ezer liter vizet vinni a táborba - közölte az M1 aktuális csatorna Bihácsról bejelentkező tudósítója.
Vágólapra másolva!

A tudósító szerint az illegális táborban 1500-2000 bevándorló lehet, de a számuk folyamatosan változik, minden nap érkeznek újak, és többtucatnyian próbálnak - a jó időt kihasználva - átjutni Horvátországba, majd Olaszországba.

Akik nem tudnak 2,5-6 ezer eurót fizetni az embercsempészeknek, azok 10-15 nap alatt gyalog próbálnak meg eljutni Olaszországba.

A műsorban elhangzott, a település polgármestere, Suhret Fazlic bejelentette, hogy válságintézkedésekre kényszerült. A polgármester

felszólította az illegális táborban naponta kétszer ételt osztó vöröskeresztet, hogy fejezze be az ételosztást,

továbbá a város is megvonja a támogatást, így a városi vízművek - amely eddig napi 20 ezer liter vizet szállított lajtoskocsikban a táborba -

a jövőben nem fog vizet biztosítani az ott élőknek.

A tudósító szerint a migránsok egyelőre nem tudnak a szigorításokról.

Az is elhangzott, hogy a legtöbb, körülbelül 6300-6600 illegális bevándorló Nyugat-Boszniában, a horvát határhoz közel van, de a migránsok "elkezdtek torlódni", ugyanis amíg júliusban és augusztusban száz útnak indulóból akár hetvenen is továbbjutottak, addig a horvát és szlovén határőrizeti szigorítások eredményeként most már száz illegális bevándorlóból csak tíz jut tovább. Ők jellemzően gyalog mennek át a határon, de fizetnek azért, hogy autó várja őket a túloldalon, amivel továbbviszik őket.