Durva tornádók tombolnak az Egyesült Államokban, egy ember meghalt - videó

Richardson, 2019. október 21.
Mentőalakulat tagjai a vihar által elpusztított házak egyikének romjai közt a texasi Richardsonban 2019. október 21-én, miután tornádó csapott le a térségre.
MTI/AP/LM Otero
Richardson, 2019. október 21. Mentőalakulat tagjai a vihar által elpusztított házak egyikének romjai közt a texasi Richardsonban 2019. október 21-én, miután tornádó csapott le a térségre. MTI/AP/LM Otero
Vágólapra másolva!
Az egyesült államokbeli Arkansas és Texas államban hatalmas viharok tombolnak, melyeknek már halálos áldozata is van, és többen meg is sérültek.
Vágólapra másolva!

A texasi Dallasban a helyi lap, a Dallas Morning News jelentése szerint vasárnap óta rendkívül veszélyes a helyzet: a városra és környékére hétfőre virradóan lecsapott tornádó

házakat sodort el, fákat tépett ki gyökerestől és villanyvezetékeket szakított le.

Roy Vaz, a katasztrófa-elhárítási hivatal helyi vezetője a lapnak arról számolt be, hogy a heves esőzéssel kísért erős széllökések miatt mintegy 65 ezer háztartásban megszűnt az áramszolgáltatás.

A Dallas Morning News szerint a viharban hat ember megsérült, de halálos áldozat nincs. Három embert kórházba kellett szállítani.

A mentők és a katasztrófa-elhárítási hivatal munkatársai házról-házra fésülik át a várost, esetleges sebesültek után kutatva.

A tornádóról készült videófelvételek azt mutatják, hogy a forgószél végigsöpört Texas északi vidékein, és Dallason kívül például Fort Worthban is jelentős pusztítást végzett. Dallastól délre több kisebb tornádó csapott le.

Mentőalakulat tagjai a vihar által elpusztított házak egyikének romjai közt a texasi Richardsonban 2019. október 21-én, miután tornádó csapott le a térségre Forrás: MTI/AP/Lm Otero

Arkansas államban hétfőn délelőtt több vihar pusztított. Sajtótájékoztatóján Asa Hutchinson kormányzó megerősítette, hogy az állam északi vidékein

óránkénti 240 kilométeres sebességgel száguldó szélvihar söpört végig.

A forgószél házakat döntött romba és fákat csavart ki,

az egyik ledőlő fa egy ember halálát okozta.

Az állam északnyugati vidékein "jelentősek az anyagi károk" - fogalmazott a kormányzó.

Tűzoltó a vihar által felfordított egyik autóval a háttérben a texasi Richardsonban Forrás: MTI/AP/Lm Otero

Arkansas-ban több megyében, köztük a Mississippi folyó mentén is tornádóriadót rendeltek el, a szakemberek előrejelzései szerint várhatóan több forgószél csap le, még hétfőn.

Viharok pusztítanak az Arkansas-val szomszédos Oklahomában, Louisianában és Mississippiben is.