V4NA: Így tömi Európát migránsokkal az álcivil embercsempész-hajó – videó

politics migration health refugee minorities Horizontal
Rescued migrants gather aboard the 'Ocean Viking' rescue ship, jointly operated by French NGOs SOS Mediterranee and Medecins sans Frontieres (MSF Doctors without Borders) on August 23, 2019, at sea after a search-and-rescue operation in the Mediterranean Sea, ahead of being registered and identified and being given a 24hour supply of rations. - MSF have said that there remain on the ship four days of rations for the 356 people on board. (Photo by Anne CHAON / AFP)
Vágólapra másolva!
Alig másfél hónap alatt 831 migránst hozott Európába csak az Ocean Viking nevű civilnek álcázott migránscsempész hajó. A Soros György által is pénzelt SOS Mediterranée kötelékében működő, Carola Rackete kapitány által irányított hajó, kihasználva a bevándorláspárti nyomást, "lerakatnak" használja az uniót és százával hozza a migránsokat a kontinensre – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A korábban olajfúrótornyok mellett segédkező norvég Ocean Viking augusztusban tűnt fel először a Földközi-tengeren, és hamar híressé is vált, amikor 356 migránst zsúfolt össze az alig 200 főre tervezett hajó fedélzetére, majd tarthatatlan állapotokról beszámolva

zsarolni kezdte az olasz kormányt, hogy nyissák meg országuk kikötőit előtte.

A hajó a líbiai partoknál kezdte meg működését, ahol az Európa felé tartó csónakokat kezdte összevadászni, majd nem sokkal ezután kikötési szándékát is jelezte, hogy utasait lerakhassa a kontinensen.

A legtávolabbi országok képviselői, Angela Merkellel az élen, egyből humanitárius küldetésként értékelték a kérést és

elkezdték ráerőltetni a befogadást a mediterrán országokra.

(Érdekesség, hogy bár a migránsok a polgárháborús Líbiából indulnak útnak, döntő többségük Szudánból, Nigériából és Afrika egyéb szubszaharai régióiból érkezik.)

Végül Málta vállalta a migránsok ideiglenes befogadását, azonban hamar rá kellett jönnie, hogy nincs elég kapacitása a folyamatosan érkező bevándorlók ellátására, és uniós segítségre sem igazán számíthat.

Hosszas harcok után végül – az EU segítsége nélkül – 6 ország vállalta, hogy befogadja a migránsokat.

Az Ocean Viking eddig négy ízben ért partot a Földközi-tenger kikötőiben,

százasával hozva a bevándorlókat.

Sokáig Salvini tartóztatta fel a migránshajók kikötését. Forrás: V4NA

Ezt az új olasz baloldali kormány támogatásával még egyszerűbben tudja megtenni, ezért bár még egy hét sem telt el a tarantói kikötése óta, a hajó már 104 új utasáról számolt be büszkén, ami tovább növelheti a mediterrán országokból az Európai Unió belseje felé útnak induló migránsok számát.