Kigyulladt a torinói királyi lovarda

Torino, 2019. október 21. A torinói királyi lovarda, a Cavallerizza Reale lángjait oltják tűzoltók 2019. október 21-én. Az épület szerepel az UNESCO világörökségi listáján. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
Vágólapra másolva!
Tűz keletkezett hétfőn hajnalban a torinói királyi lovardában - közölte az Euronews.
Vágólapra másolva!

A tűzben a tető egy része beomlott, közölte a portál. A tűzoltók azóta megfékezték a lángokat, jelenleg az utómunkálatok folynak.

A 300 éves épület szerepel az UNESCO világörökségi listáján is.

A tűz oka egyelőre ismeretlen.

A királyi lovarda (Cavallerizza Reale) egy része jelenleg raktárként szolgál. Más részeiben olyanok élnek, akik elmondásuk szerint azért költöztek oda, hogy megakadályozzák az épület eladását - írja a Corriere della Sera.

A torinói királyi lovarda, a Cavallerizza Reale lángjait oltják tűzoltók Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

A helyszínre kiment Chiara Appendino polgármester is, aki szerint az egykori patinás épület mára méltatlan állapotban van, mint fogalmazott, "ezt a nagyon fontos helyet vissza kell adnunk a városnak".

A barokk stílusú épületet, melyet 1997-ben vett fel az UNESCO a világörökségi listára, 1740-ben tervezte Benedetto Alfieri, az 1800-as évek közepén a komplexumot újjáépítették, 1943-ban bombatalálat érte. Jelenleg üresen áll, egyes helyiségeibe közösségek költöztek be illegálisan.

Az épületben 2014-ben már volt hasonló tűzeset.