V4NA: 27 migráns hátterű francia rendőrt gyanúsítottak meg iszlamizmussal

Vágólapra másolva!
Az október 3-án történt párizsi késeléses támadás óta huszonhét migráns hátterű, francia állampolgárságú rendőrnél merült fel iszlám radikalizálódás gyanúja.
Vágólapra másolva!

Az október elején elkövetett, négy rendőr életét követelő terrortámadás óta megsokszorozódtak a bejelentések, melyeket a rendőrök tesznek abban az esetben, ha valamelyik (migráns hátterű) kollégájukról azt gyanítják, hogy radikalizálódott iszlamista.

A párizsi merénylő Forrás: V4NA

A párizsi támadás előtt összesen negyven ilyen eset volt, most azonban alig három hét alatt huszonhét bejelentést kapott Eric Morvan, a francia rendőrség igazgatója.

Három rendőr esetében felfüggesztést kért a prefektus, de egyelőre még nem döntöttek a rendőrök sorsáról,

kettejüknek azonban be kellett szolgáltatnia a szolgálati fegyverét.

Az egyik rendőr a nyomozó hatóság regionális igazgatóságán, a másik pedig a békefenntartóknál dolgozott Villeneuve-la-Garenne-ben, a Párizs közvetlen szomszédságában lévő Hauts-de-Seine megyében.

A prefektus pár nappal a támadás után kérte a kapitányságoktól, hogy

A bejelentéseket minden esetben diszkréten kezelik, anélkül, hogy megneveznék a szóban forgó kollégát.

A párizsi rendőr-főkapitányságon elkövetett támadást követően Emmanuel Macron államfő éberségre szólította fel a társadalmat, arra kérve a franciákat, hogy minden gyanús gesztust, viselkedést jelentsenek, hogy elejét vegyék az esetleges újabb tragédiáknak.