Holtan találták meg a Bihar-hegységben eltűnt magyar turistát

Vágólapra másolva!
Holtan találták meg a Pádis-fennsíkon október 17-én eltűnt Juhász Péter magyarországi fotóst - írja a Varadinum.ma bejegyzésére hivatkozva a Maszol.ro.
Vágólapra másolva!

A miskolci születésű, debreceni lakcímmel rendelkező 29 éves férfi több mint egy hete érkezett túrázni az Erdélyi-szigethegységhez tartozó Bihar-hegységbe. A fiatalember családja múlt pénteken értesítette a rendőrséget, hogy csütörtök éjjel óta nem sikerült vele kapcsolatba lépniük.

– nyilatkozta Pintér István, a hegyimentő szolgálat vezetője. A közösségi oldal bejegyzése szerint

a holttestet abban a mintegy 110 méter mély szakadékban találták meg, amelynek szélén korábban rátaláltak a hátizsákjára és személyes holmijaira is.

Pintér István később az MTI-nek elmondta,

kedden immár harmadszor ereszkedtek le az ötven méter széles mély üregbe a túrázót keresni.

A szakember hozzátette, hogy jelenleg a holttest felszínre hozatalát készítik elő. A hegyimentő szerint

a fiatalember feltehetően egy drón röptetéséhez keresett alkalmas helyet, és túlmerészkedett azokon a táblákon, amelyek magyar nyelven is figyelmeztetnek a zuhanásveszélyre.

Ez okozhatta, hogy bezuhant a Zsombolyba. A hegyimentő valószínűsítette, hogy azonnal szörnyethalt.
Pintér István továbbá elmondta, hogy a Zsomboly mélyén egy hóból, jégből és bezuhant sziklákból, rönkökből, ágakból összeálló konglomerátum van, és a túrázó teste azáltal vált láthatóvá, hogy a mélybe harmadszor leereszkedő hegyimentők farönköket, ágakat mozdítottak el.

Egy túrázó csütörtök késő este jelentette, hogy az Elveszett Világ turistaúton a Fekete-zsomboly közelében megtalálta az eltűnt férfi táskáját, benne az iratait és fényképezőgépét. Később a hatóságok a férfi autóját is megtalálták.