Hajtóvadászat Oslóban: lopott mentőautóval gázolt egy fegyveres férfi - videó

2019.10.22. 13:34

Lopott mentőautóval elgázolt több gyalogost egy férfi kedden Oslóban - közölte a norvég rendőrség. A fegyveresnek van egy társa is, őt még nem kapták el a rendőrök. A támadásban két gyerek is megsérült, amikor a fegyveres elgázolt egy családot. 

Egy fegyveres férfi ellopott egy mentőautót kedden Oslóban és több embert elgázolt vele - közölte a norvég rendőrség. A gázolásban egy nő és annak két csecsemője, valamint egy idős pár sérült meg.

A két csecsemő iker, hét hónaposak, kórházban látják el sérülésüket, csakúgy mint anyjukét - tudatta az Oslói Egyetemi kórház szóvivője, aki az idős párt nem említette.

A képen látható autóban pedig egy idős házaspár, valamint egy anya és a gyereke ültek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#trondheimsveien #sinsen #oslo #norway

ukjentfremmed (@norwegiansplendor) által megosztott bejegyzés,

Twitter-fotó a támadóról:

A közlés szerint a tettes a mentőautó ellopásakor hajtott emberek közé. A rendőrség tüzet nyitott az autóra, így sikerült elfogni a támadót, aki könnyebben megsérült. A férfit később letartóztatták - tette hozzá a rendőrség. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy szándékos cselekménynek tekintik-e a gázolást.

Az Oslói Egyetemi kórház közölte azt is, hogy a mentőautó elfogásában része volt egy másik mentőkocsijuknak, amelynek vezetője nekihajtott a lopott autónak és megállította. Az Aftonbladet.se úgy tudja, a fegyveresnek egy társa is volt, a rendőrök hajtóvadászatot indítottak utána. A Metro ezzel kapcsolatban hozzátette, egy nőt keresnek.

Videó a férfi elfogásáról:

A rendőrség nagyszabású művelet keretében kordonokat vont az érintett városrészben. Az iskolákat és az üzleteket bezárták, valamint lezárták a környező utakat is - tette hozzá a Mirror.