Hatalmas tűz keletkezett egy új-zélandi konferenciaközpont tetején Auckland belvárosában kedden.

A világhálóra felkerült videofelvételeken az volt látható, hogy a SkyCity épületegyüttes felső szintje lángokban áll és sűrű, fekete füst gomolyog az ég felé.A tűz megfékezésére 23 tűzoltóegységet vezényeltek a helyszínre, továbbá egy különleges helikoptert.
Phil Goff, a város polgármestere azt írta a Twitteren, hogy a tűz láthatóan tovaterjed, a tetőn embereket lehet látni.

A rendőrség ugyanakkor egy közleményében arról számolt be, hogy a kirendelt alakulatok igyekeznek ellenőrzésük alá vonni a lángokat, a munkálatokba a rendőrség besegít. A környező épületeket, közte a város egyik jellegzetes toronyépületét, a SkyCity-t, valamint számos kaszinót bezártak, a területet elkerítették.

Óriási a füst isForrás: AFP/Greg Bowker

A város központjában leállt a forgalom.

A hatóságok felkérték az embereket, hogy kerüljék el az üzleti negyedet és óva intették őket attól, hogy a füstöt belélegezzék. A közlemény szerint eddig senki sem sérült meg, mindenkit sikerült épségben kimenekíteni a konferenciaközpontból.A SkyCity konferenciaközpont építése mintegy 452 millió amerikai dollárba került. Területe 1,4 hektáron terül el, mintegy 32 500 négyzetméteres az épületegyüttes, ez volt Új-Zéland legnagyobb építési projektje.