Dühös és számonkérő kommenteket kapott követőitől Assita Kanko, burkina fasói migráns hátterű belga képviselőnő, amikor megosztotta közösségi oldalán, hogy repülővel utazott Brüsszelből a mindössze 350 kilométernyire fekvő Strasbourgba, hogy részt vegyen az Európai Parlament (EP) hétfői plenáris ülésén. De nem csak ő, Frederique Ries a Reform Mozgalom képviselőnője is repülővel utazott az EP-be – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Lelkesen közölt fotót közösségi oldalán hétfőn Assita Kanko, a belga Új Flamand Szövetség (N-VA) európai parlamenti képviselőnője, mielőtt megkezdte alig egy órás repülőútját Brüsszelből, hogy részt vegyen az Európai Parlament plenáris ülésén a franciaországi Strasbourgban.

Forrás: V4NA

"Úton Strasbourgba plenáris ülésre. Egy újabb sűrű napirend. Izgalmas. Szép napot a brüsszeli repülőtérről" – írta kedélyesnek szánt bejelentkezését az N-VA EP-képviselőnője, aki azóta viszont már eltávolította bejegyzését, amelyre – a Het Leetzte Nieuws (HLN) flamand nyelvű hírportál cikke szerint – jócskán kapott a kommentekben hideget-meleget.

Mit szólna ehhez Anuna? – kérdezte a képviselő egyik követője, aki Anuna de Weverre, a belgák Greta Thunbergjére célzott, arra a fiatal klímaaktivistára, aki elsők között csatlakozott a svéd tinédzser világszerte elterjedt klímahisztériájához.

Egy kommentelő arra hívta fel a belga képviselőnő figyelmét, hogy a Brüsszeltől mindössze 350 kilométerre fekvő Strasbourgot 4 és félórányi autóúttal is elérhette volna, ami még mindig környezetbarátabb, mint a repülő.

Egy másik hozzászóló viszont felvetette a lehetőséget, hogy Kankónak a nagysebességű francia vonatjárattal, a TGV-vel csak 3,5 fél órájába telt volna elérni Strasbourgot.Assita Kanko, aki Burkina Fasóban született és mindössze 2008 óta belga állampolgár, mert előtte Hollandiában élt, azzal védekezett, hogy lekéste az utolsó TGV-t, amivel elérte volna a plenáris ülés kezdetét.

A HLN információi szerint szintén repülővel utazott hétfőn Strasbourgba Frédérique Ries, Charles Michel ügyvezető miniszterelnök pártjának, a liberális Reform Mozgalomnak a képviselőnője is.