Fotók az essexi halálkamion sofőrjéről

Mo Robinson, halálkamion, Essex, migráns
Maurice Robinson, a bolgár halálkamion letartóztatott 25 éves észak-ír származású sofőrje.
Vágólapra másolva!
A 25 éves észak-ír férfit, Mo Robinsont gyilkosság vádjával tartóztatták le, miután a hűtőkamionjában 39 migráns halálra fagyott holttestét találták Essexben. A férfit kihallgatják, hogy megtudják, kapcsolatban áll-e valamilyen embercsempész-szervezettel.
Vágólapra másolva!

A halálkamionról az Origo több cikkben is írt, és továbbra is folyamatosan jelentkezünk az aktuális hírekkel. Eddig biztosan csak annyit lehet tudni, hogy az Essexben talált kamion Belgiumból érkezett, és hogy a raktérben utazó 39 migráns - 38 felnőtt és egy gyerek - mind meghaltak a hosszú úton. Szakértők szerint a levegőtlen kamionban lassú kínhalált haltak;

megfagytak a mínusz 25 Celsius-fokos hidegben.

Az egyelőre nem világos, hogyan kerültek a migránsok a kamionba.

A 25 éves sofőrt gyilkossággal vádolják

ugyan, de pontosan nem lehet tudni, hogy köze van-e az embercsempészethez. A rendőrség azt feltételezi, hogy a migránsok a zeebrugge-i kikötőben kapaszkodtak fel az Angliába tartó járműre. Elképzelhető, hogy embercsempészek segítségével szálltak fel.

A Mirror megtalálta a kamionsofőr Facebook-oldalát, ahonnan képeket is közölt a férfiról. A cikk szerint a szállítmányozó cég, amelynek kamionjában megtalálták a migránsokat, együttműködik a rendőrökkel a nyomozásban.

Ami gyanúra adhat okot, az a Mirror szerint az, hogy ez a teherautó a nyilvántartások szerint 2017 óta nem lépett be az országba.

A holttesteket egyelőre nem tudták azonosítani. Pippa Mills rendőrfőnök a legutóbbi sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta, az azonosítás hosszabb ideig is eltarthat.