Összesen 31 férfit és 8 nőt találtak meg egy kamion belsejében Essexben. A kamiont szerdán találták meg. Azóta kiderült róluk, hogy vietnamiak voltak, pedig korábban a hatóságok azt feltételezték, hogy kínai állampolgárokról lehet szó. Nem kizárt, hogy az áldozatok hamis kínai papírokkal indultak a szigetország felé.

A 39 halálra fagyott áldozat több mint 15 órát töltött a kamion belsejében, esélyük sem volt a túlélésre a mínusz 25 fokos hűtőkamrában.

A hatóságok szerint 

a kamion belső falain, ajtaján és a kilincsen véres kéznyomokat találtak, 

ami azt bizonyítja, hogy az áldozatok az utolsó pillanataikban mindent megtettek, hogy kijuthassanak.

Egyes források szerint 

a kamionban rekedt emberek közül sokan meztelenek voltak, 

mások pedig csak nagyon kevés ruhát viseltek - írja a Daily Mail.

Egy 26 éves vietnami nő néhány órával a kamion megtalálása előtt kétségbeesett szöveges üzeneteket küldött a családjának arról, hogy nem kap levegőt, és halálán van.

Bolgár rendszámú kamion a délkelet-angliai Thurrock városának ipari parkjában 2019. október 23-ánForrás: MTI/AP/UK Pool/-

A hajó, amin a kamiont szállították Belgiumból, a Zeebrugge-i kikötőből indult Angliába

Az Egyesült Királyságban élő vietnamiakat képviselő VietHome nevű szervezet az ügyben közel húsz, korábban eltűnt vietnami fényképét adta át a rendőrségnek. 

A kamion 25 éves sofőrjét, az észak-ír Mo Robinsont gyilkosság vádjával letartóztatták. A sofőr maga hívta a mentőket, állítása szerint nem tudott a kamrában lévő emberekről.

Két másik embert, egy 38 éves férfit és egy 38 éves nőt is őrizetbe vettek embercsempészetre szőtt összeesküvés és 39 rendbeli emberölés gyanújával.