Horrorisztikus alagutat találtak egy mexikói kartell droglaborjának felszámolása közben Mexikóvárosban. A rejtekhelyen találtak egy oltárt, amelyet negyvenkét koponyából és tucatnyi csontból építettek. A maradványok mellett egy üvegben egy magzatot is találtak. 

A mexikóvárosi főügyész hivatala szerint négy koponyát beleépítettek egy "oltárba", a többit felhalmozták körülötte. Az oltár mellett találtak egy szarvakkal ellátott, fából készült maszkot is, illetve az egyik fal tele volt firkálva különböző szimbólumokkal, köztük égitestek jelképeivel és egy kecskefejjel, amelynek szarvai között hexagram volt.

A vádhatóság szóvivője szerint még vizsgálják, honnan származnak a koponyák, amelyekből eddig negyvenkettőt találtak. A nyomozók emellett késeket, negyven állkapocscsontot, valamint kéz- és lábcsontokat is találtak. Egyelőre nem világos, hogy emberi magzatról van-e szó - mondta az ügyészség szóvivője.

A város történelmi központjától északra található Tepito régóta az illegális kereskedelmi tevékenység melegágya.

A bandák ellen harcoló mexikói kormány számára nagy kudarcot jelent, hogy az akcióban elfogott 31 kartelltagból 27 embert a bíróság később szabadlábra helyezett.