Donald Trump: Amerikai katonák végeztek az Iszlám Állam egyik trónörökösével

2019.10.29. 15:49

Amerikai katonák végeztek az Iszlám Állam a napokban likvidált vezetőjének egyik lehetséges utódjával is - jelentette be Donald Trump amerikai elnök.

Az imént erősítették meg a hírt, hogy Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam dizsihadista terrorszervezet néhai vezetőjének legesélyesebb utódjával végeztek - írta Twitter-bejegyzésében Trump, hozzáfűzve, hogy nagy valószínűséggel ez a férfi vette volna át al-Bagdadi helyét a terrorszervezet élén.

Most ő is halott - szögezte le az elnök.

Trump nem nevezte meg a likvidált terroristát, és a Fehér Ház sem pontosította, hogy kiről lehet szó.

A CBS televízió kommentátora arra emlékeztetett, hogy egy külügyi tisztségviselő hétfőn azt jelentette be, vasárnap végeztek Abu al-Haszán al-Muhadzsirral, az Iszlám Állam szóvivőjével.

Más elemzők szerint a tunéziai Abu Otman et-Tunsziról, vagy a szaúdi Abu Szaleh ed-Dzsuzraviról, vagy más néven Haddzs Abdalláh-ról lehet szó.

Ahogy arról a globális média információi alapján az Origo is beszámolt, Abu Bakr al-Bagdadival vasárnapra virradóan végeztek amerikai katonák Szíria Idlíb tartományában.

Abu Bakr al-BagdadiForrás: MTI/EPA/-

Az amerikaiak birtokában lévő DNS-minták alapján 15 percen belül azonosították a terroristavezért.

Nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselők hétfőn este azt közölték: al-Bagdadi földi maradványait a tengerbe szórták.

KAPCSOLÓDÓ CIKK