A drogos, a bohóc és a trágár - ilyen EP-képviselők döntenek Brüsszelben

2019.10.29. 17:53

A V4NA nemzetközi hírügynökség elgondolkodtató összeállítást készített olyan EU-s képviselőkről, akik minden gond nélkül felveszik a havi 9 ezer eurós (2,9 millió forint) fizetésüket, cserébe viszont távolról kerülik a munkát. Nem dolgoznak, sőt, viselkedésükkel inkább még kárt is okoznak.

Akárhonnan nézzük, megéri európai parlamenti képviselőnek lenni, pláne, ha az ember egy pillanatig sem végzi komolyan a munkáját, és úgy kapja meg a bérét. Brüsszelben több fizetési sáv létezik: aki a 9 ezer eurósat csípi meg, az sem jár rosszul, hiszen ez magyar pénzbe átszámolva, közelít a 3 millió forinthoz. A V4NA olyan brüsszeli politikusokat gyűjtött össze, akik gond nélkül felveszik havi juttatásukat, cserébe viszont viselkedésükkel szembeköpik az uniós döntéshozás tekintélyét.

Itt van rögtön Markéta Gregorová a cseh Kalózpárt képviselője, aki

írt egy dalt a drogok szeretetéről, amit rózsaszín ukulelével sikerült előadnia.

"Drog, drog, drog és pszichotróp anyag..." - énekli a bárgyú dalocska refrénjében az uniós képviselő, aki egyébként azután az álomdrog után sóvárog, amitől nem lesz másnapos. Elmondása szerint művészi eszközökkel szerette volna felhívni a figyelmet egy fontos társadalmi problémára. Azt viszont meg sem próbálta megmagyarázni, miért ugrált a videó végén cicanadrágban.

Nico Semsrott német zöld képviselő is örömmel veszi fel a fizetését, viszont rossz kedvvel végzi a munkáját. A magát demotivációs trénernek tartó politikus európai parlamenti munkájáról úgy nyilatkozott, hogy azt

nem tudja komolyan venni, és abban sem biztos, hogy mikor, mire szavaz.

Hozzátette, általában arra, amire a frakciója, hiszen túl hosszadalmas és bonyolult lenne mindent elolvasni a szavazások előtt, és szerinte ezt senki más sem teszi meg.

Semsrotthoz hasonlóan a zöldek Szomáliából származó brit képviselője, Magid Magid sem az angol lordok öltözködési szokásait tekinti mérvadónak. Az EP alakuló ülésére egy látványosan intelligens, "F**K FASCISM" feliratú pólóban és baseballsapkában ment el. Amikor rákérdeztek, hogy ez mégis mi volt, eltévedt-e, megsértődött, és Twitteren fakadt ki. "Ilyen az arcod, miután valaki megkérdezi, hogy eltévedtél-e, aztán azt mondják, hagyd el az épületet – az első munkanapodon. Tudom, hogy láthatóan különbözöm. Nincs meg az a kiváltságom, hogy elrejtsem az identitásomat. FEKETE vagyok és a Magidnak hívnak.

Nem akarok beilleszkedni. Szokjatok hozzá!- kommentálta pólójához mérhető szellemi magaslatokban a történteket Magid.