A Daily Mirror megtudta, hogy a halálkamion nyomozására felállított munkacsoport egy Truong néven ismert férfit keres. Truong állítólag több millió dollárt keresett a kétségbeesett családokon.

A rendőrség úgy véli, hogy egy vietnámi embercsempészbanda áll az essexi halálkamion mögött.

The Daily Mirror tudomására jutott, hogy egy speciális munkacsoport egy Truong nevű férfit keres, aki állítólag már milliókat keresett embercsempészettel. 

A rendőrség szerint Ha Tinh, és a szomszédos Nghe An tartomány központi figurája, vezetője a férfi. Ezekről a területekről származik a 39 áldozatból 24.

Bolgár rendszámú kamion a délkelet-angliai Thurrock városának ipari parkjában 2019. október 23-ánForrás: MTI/AP/UK Pool/-

Egy meg nem nevezett forrás szerint annak ellenére, hogy ezek a bandák szeretnek elrejtőzni,  a nevüket ismerik, "suttogják" a közösségekben. 

Míg a banda most a csempészett családokat fenyegeti erőszakkal, hogy nehogy beszélni merjenek, addig a rendőrök napi szinten megfigyelik, és fotókat készítenek Truong és bandája felügyelete alá tartozó helyekről.

Amikor a lap a férfiról kérdezősködött Nghe An tartományban, megtalálta annak a 26 éves Pham Thi Tra My családját, aki a halála előtt nem sokkal üzenetet küldött az anyjának. Először 22.000 dollárt fizetett az embercsempészbandának, másodjára, már 40.000-et kértek. 

A bátyja elmesélte, hogy ez volt a lány második kísérlete, hogy a szigetországba jusson. Először a Csatornáig jutott, ott kapták el, és fordították vissza. 

A rendőrség keres továbbá egy testvérpárt is emberkereskedelem és emberölés gyanúja miatt. 

A rendőrség úgy véli, hogy az észak-írországi Armagh-ból származó Ronan Hughes és Christopher Hughes teherfuvarozással foglalkozik.

Alapvető fontosságú a testvérek megtalálása és kihallgatása. Úgy gondoljuk, hogy Észak-Írországban vannak, felvettük a kapcsolatot az Ír Köztársasággal  - nyilatkozta Supt Stuart Hooper, az essexi rendőrség főnyomozója.

A nyolc nő és 31 férfi holttestét egy mélyhűtős kamionban találták meg egy ipari parkban, Essexben, múlt szerdán.

Mo Robinson, a halálkamion sofőrjeForrás: Facebook

A 25 éves észak-írországi Craigavonból származó kamionsofőr, Mo Robinson hétfőn állt először bíróság elé. Harminckilenc rendbeli emberöléssel, emberkereskedelemmel és pénzmosással vádolják.