Állatkínzással gyanúsítják a határon rekedt tigrisszállítmány szervezőjét

lefoglalt tigrisek
Tigris egy teherjárműben, a Fehéroroszországgal határos kelet-lengyelországi Koroszczynnál levő átkelőhelyen 2019. október 30-án. Az állat egyike azon kilenc tigrisnek, amelyeket a szükséges állategészségügyi okmányok nélkül október 22-én indítottak útnak Róma környékéről egy dél-oroszországi, dagesztáni cirkuszba. Az egyik nagyvad elpusztult az úton, megmaradt társainak a nyugat-lengyelországi Poznan állatkertje nyújt menedéket amíg felerősödnek, később egy spanyolországi állatmenhelyre küldik őket. A lengyel ügyészség állatkínzás címén indított eljárást az ügyben.
Vágólapra másolva!
Állatkínzással gyanúsítja meg a lengyel ügyészség a lengyel-fehérorosz határon rekedt tigrisszállítmánnyal kapcsolatban őrizetbe vett orosz állampolgárt - közölte csütörtökön Lublin város kerületi ügyészségének szóvivője.
Vágólapra másolva!

Az Oroszországi Föderáció tagköztársaságába, Dagesztánba tartó állatszállítmányt október 22-én indították útnak Olaszországból, Róma környékéről. A lengyel sajtó szerint a szállítmány rendeltetése nem tisztázott.

A tíz tigrisből álló fuvart a fehérorosz határőrség október 26-án tartóztatta fel hiányos állategészségügyi okmányok miatt.

Az egyik állat közben elpusztult, hét tigrist csütörtök reggelre a nyugat-lengyelországi Poznan állatkertjébe, kettőt pedig a tengermelléki Czluchów városban működő állatkertbe menekítettek.

Tigris egy teherjárműben, a Fehéroroszországgal határos kelet-lengyelországi Koroszczynnál levő átkelőhelyen 2019. október 30-án. Az állat egyike azon kilenc tigrisnek, amelyeket a szükséges állategészségügyi okmányok nélkül október 22-én indítottak útnak Róma környékéről egy dél-oroszországi, dagesztáni cirkuszba. Az egyik nagyvad elpusztult az úton, megmaradt társainak a nyugat-lengyelországi Poznan állatkertje nyújt menedéket, amíg felerősödnek, később egy spanyolországi állatmenhelyre küldik őket. A lengyel ügyészség állatkínzás címén indított eljárást az ügyben Forrás: MTI/PAP/Wojtek Jargilo

A lublini kerületi ügyészség szóvivője csütörtökön a PAP hírügynökséggel közölte, hogy

őrizetbe vettek egy orosz állampolgárt, a szállítmány szervezőjét,

akit még aznap kihallgatnak.


- mondta el a szóvivő.

A lefoglalt, tigriseket szállító teherjármű a Fehéroroszországgal határos kelet-lengyelországi Koroszczynnál levő átkelőhelyen 2019. október 30-án Forrás: MTI/PAP/Wojtek Jargilo

A poznani állatkert csütörtökön közölte, hogy az odaérkezett tigrisek élnek ugyan, de nagyon rossz állapotban vannak.

Amint az állatok felerősödnek, a lengyelországi állatkertekből egy spanyolországi állatmenhelyre küldik őket.

Jerzy Kwiecinski lengyel pénzügyminiszter csütörtökön a PAP-nak elmondta, hogy a környezetvédelmi és az agrárügyi tárcával együtt kezdeményezi egy állatmenhely létesítését Lengyelország keleti határának közelében.