Az állatok szerepeltetése évszázadok óta kedvelt, népszerű program, az emberek imádják.. A veréssel és éheztetéssel nevelt állatok azonban sokszor megvadulnak, és rátámadnak a saját idomárjukra, vagy éppen a közönség tagjaira. Összeszedtük az elmúlt évek legbrutálisabb eseteit, amikor videóra vették egy-egy cirkuszi állat támadását.

A medve nem játék

Alig több mint egy hete Oroszországban, a karélai Olonyecben, előadás közben támadt rá egy medve az idomárjára, mint ahogy azt az Origo is megírta.

A műsor része volt, hogy a medve egy talicskát tol, majd, amikor az idomárja felemeli a kezét, a medve belecsap. A férfi az előadáson megfordult és ment volna tovább, még mindig a medve mancsát fogva. Ekkor esett neki az állat.

Átkarolta a férfi derekát, aki elveszítette az egyensúlyát. Miután az állat a földre teperte az idomárt, egy másik odarohant és rugdosni kezdte az állatot, de csak egy sokkolóval tudták megállítani.

Volt olyan anya, aki kisgyerekével együtt felállt és kiment az előadásról. Ők is, akárcsak a többi néző, csupán méterekre ültek a medvétől, még csak biztonsági kerítés sem volt köztük.

Először azt hittem, aranyos kis medvebocsok lesznek. Szinte sokkot kaptam, amikor megláttam, hogy egy ekkora medvét szerepeltetnek, és nem védik a közönséget biztonsági kerítéssel– írta egy nő a videóhoz kommentelve.

Az idomárt megsebesítette a medve karma, de túlélte a támadást.