V4NA: Nem bírták a „politikailag inkorrekt” kritikát a liberális hallgatók

Grand Place Brüsszel és Leuven – Európa két ékszerdoboza utazás
A Grand Place Brüsszelben
Vágólapra másolva!
"Politikailag inkorrekt" tematikus estet szervezett a belgiumi Leuveni Katolikus Egyetem konzervatív diákjait tömörítő Eoos Kör, amivel magukra haragították liberális hallgatótársaikat. Az Eoos a Facebookon kijelentette: fő céljuk a politikai korrektség álságosságának a bemutatása volt, amit sikerült elérniük - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A vitát a leuveni Római Katolikus Egyetemen irodalmat és flamand kultúrát tanuló hallgatók csoportja, az Eoos Kör váltotta ki. Az általuk szervezett tematikus esten plakátokat helyeztek ki egy bárban, amelyek szerint melegnek lenni „választás kérdése", a transzneműség pedig „divathóbort" („hype"). Az Eoos szerint, aki odament, „jól tette", akiknek viszont nem tetszett a rendezvény üzenete, azok „maradjanak inkább a saját országukban" – számolt be a VRT News belga hírportál.

Forrás: V4NA

Az egyetem liberális platformja, az Undivided, a Facebookon reagált a szerintük „rasszista és kirekesztő" rendezvényre. „Csütörtök este az Eoos Kör egy rasszista rendezvényt, »Politikailag Inkorrekt Estet« tartott a Fakbar Letteren [nevű klubban]. Rasszista, homofób és transzfób idézetekkel és sértő mémekkel dekorálták fel a bárt. Ironikusan próbálták csúfolni az alternatívokat, de kudarcot vallottak, mert ezzel csak elfogadottá tették a gyűlöletbeszédet ahelyett, hogy kritizálták volna" – írták a liberális hallgatók.

Forrás: V4NA

Az Eoos Kör ezután elismerte, hogy egyes szlogenek valóban sértőek lehettek a nem európai hallgatók számára. Ugyanakkor leszögezték: az volt a céljuk, hogy rávilágítsanak, mennyire képmutató az a társadalom, amely minden tekintetben „politikailag korrekt". „Nem akarunk mentegetőzni, és nem akarjuk ezt viccként beállítani. Mindenkit szívesen látunk a rendezvényeinken. Nagyra értékeljük, hogy itt éppen az ellenkezőjét értük el" – reagált a keresztény-konzervatív hallgatók csoportja a Facebookon. A Leuveni Katolikus Egyetem 2016-ban az első helyre került az Európa legbefolyásosabb egyetemeit tartalmazó Reuters-rangsorban.