Kritikus állapotban vitték kórházba azt a tízéves kisfiút, akit egy pennsylvaniai iskola előtt lőttek fejbe szerda délután. A gyerek életéért azóta is küzdenek az orvosok.

A fiú délután fél négykor sétált ki az iskola kapuján, és hazafelé indult. Ám nem jutott messzire:

az egyik, iskola mellett elhaladó autóból lövés dördült, és a golyó egyenesen a fejét célozta meg. A gyerek ájultan esett össze. A járókelők azonnal mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték. 

 A lövés miatt egy másik gyerek is megsérült könnyebben, neki az egyik kezét érte a golyó.

Szemtanúk szerint egy vörös színű autó hátsó üléséről érkezett a lövés, az elkövetőket azonban még nem találták meg.

Joe Sullivan philadelphiai rendőr szerint a nyílt utcán való lövöldözés teljes mértékben elfogadhatatlan, és a közösségnek össze kellene fognia, hogy elkerüljék a hasonló, szörnyű eseteket:

A szívem megszakad ezért a családért, és azért, hogy ártatlan gyerekeknek kell szenvednie ilyen emberek miatt. Még tart a nyomozás, továbbra is részletesen vizsgáljuk az ügyet. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy többé senkinek ne kelljen attól tartania, hogy a gyerekét, vagy akár őt magát is fejbelőhetik, ha kilép az utcára."

Pár héttel ezelőtt egy hasonló eset történt: egy kétéves kislányra, majd egy 11 hónapos kisfiúra lőttek  Philadelphia utcáin - irja a Foxnews.com.