V4NA: Egy svéd politikus a többnejűség előnyeiről és a királyi család eltörléséről beszélt

Vágólapra másolva!
A tömeges migrációt támogató svéd politikus szerint a poligámiának megvannak az előnyei és a hátrányai is, szerinte nem kellene beleszólni abba, kinek hány házastársa van. A politikát bohóckodásnak felfogó szóvivő interjújában a királyi család „eltörlését" is a tervei közé sorolta – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az Expressen című lap beszámolója alapján.
Vágólapra másolva!

Jonny Cato, a svéd liberális Centrum Párt (a Momentum svéd testvérpártja) migrációs politikáért felelős szóvivője erős gondolatokat fogalmazott meg.

A bevándorláspárti, liberális politikus azzal nyitotta mondandóját, hogy

A politikát nem túl komolyan vevő fiatal politikusnak mégsem ez a kijelentése kavarta a legnagyobb port.

Cato - aki 20 évesen lett képviselő - gyakran tesz érdekes kijelentéseket, mint például,

hogy ha hatalmában állna, „eltörölné" a királyi családot, vagy hogy az államnak nem kellene beleszólnia, hogy hány emberrel kötünk házasságot egyszerre.

Amikor a poligámiáról, avagy a (muszlim migránsok körében gyakori) többnejűségről kérdezték, Cato úgy fogalmazott:

Pártja egyébként már évek óta támogatja a muszlim szokás szerinti többnejűség gondolatát, és a parlamentben lépéseket is tett már, hogy azt törvényesítsék.

A Breitbart cikke alapján igény is lehetne a kezdeményezésre, mivel 2017-ben egy svéd állampolgárságú, muszlim migráns hátterű nő egy „Allah Európában" című dokumentumfilmben úgy fogalmazott,

örülne, ha férje még egy feleséget venne maga mellé, hiszen jó lenne, ha még egy nő segédkezne a ház körül.