Soros György még az eddigieknél is jobban be akar avatkozni a politikába

2019.11.07. 15:54

Soros minden eddiginél erőteljesebben igyekszik beavatkozni a politikába, fia a közösségi oldalán pedig egy olyan - álhírnek minősülő - cikket osztott meg, amelyet nyilvánvalóan ők rendeltek meg, és a közép-európai országokról szól, persze eddigi szokásukhoz híven a baloldal iránt elfogult módon – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A bevándorláspárti milliárdoshoz, Soros Györgyhöz köthető tömérdeknyi alapítványról eddig is lehetett tudni, hogy bár – papíron – „civil" szervezetekként hívják magukat, valójában nagyon is részt vesznek a politikában. Tevékenységüket ráadásul finanszírozójukkal együtt egyre kevésbé rejtik véka alá, így már nem meglepő, ha kiderül, hogy Sorosnak valamihez köze van. 

Nemcsak Soros György, hanem a legkisebb fia, Alex Soros is fokozza beavatkozását a politikába, a közösségi oldalán ugyanis megosztotta a 444 nevű Soros-blog egyik propagandistájának, Novák Benjáminnak a New York Timesra írt, válogatott hazugságokat tartalmazó cikkét. 

Ezen cikk kapcsán is nagyon jól látszik, hogy Soros Györgynek mekkora befolyása van a médiára,  hiszen a cikket egyértelműen Soros megrendelésére írták, hogy a visegrádi országok rossz hírét keltsék. A kép pedig fia szerepével teljesedik ki.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, az írásban előkerült Szlovákia, Csehország és említésként még Bulgária is, a legtöbb figyelmet azonban Magyarországnak és a magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak szentelik.

A cikk egyértelműen hergeli az olvasókat az említett országok és azok vezetői ellen, az írás megosztásával pedig elmondható, hogy tulajdonképpen ugyanezt teszi Alex Soros is, csupán némileg közvetettebb módon. 

A 444 propagandistája irományának valóságtartalmát az Európai Bizottság szóvivője, Mina Andreeva is megcáfolta. 

Az Európai Bizottság szóvivőjének a cáfolata persze nem jelent meg Soros fiának a közösségi oldalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK