Két tanárt azzal gyanúsítanak az indiai Gudzsarát államban, hogy két hónapon keresztül szexuális erőszakot alkalmaztak egy vak diáklánnyal szemben egy fogyatékosok számára fenntartott iskolában. A tettesek elmenekültek, ellenük hajtóvadászatot indított a rendőrség.

A 62 éves Chaman Thakor és a 30 éves Jayanti Thakor az iskola zenetermében követte el a nemi erőszak-sorozatot.

Akkor lepleződtek le, amikor a család gyanakodni kezdett, miután a lánynak vissza kellett mennie a kollégiumba a Díváli (fény ünnepe) után a múlt hónapban. Sírva fakadt ki nagynénjének a történtekről, neki mesélte el a két tanár által elkövetett tortúráját.

A lány nagynénje ezek után vette fel a kapcsolatot a rendőrséggel, részletezve a bántalmazásokat.

A fiatal lány elmondta, hogy először két hónappal ezelőtt erőszakolta meg a fiatalabb tanár, majd három nappal később a fiatalabb tanár is bántalmazta őt ugyanabban a szobában. Az indiai fesztivál előtti napon még egy erőszakos eset történt Chaman Thakor részéről.

A két férfi közötti családi kapcsolat egyelőre nem tisztázott. 

A lány júliusban iratkozott be az iskolába, hogy zenét tanuljon, szülőfalujában nyolc osztályt végzett el. Az iskola a választott kurzusok mellé szakképzési lehetőséget is ajánlott a fogyatékkal élő diákoknak.

Ambaji városának rendőrfelügyelője, JB Agrawat azt nyilatkozta a Times of India napilapnak, hogy a két férfi elmenekült, amikor lelepleződtek, ellenük hajtóvadászat indult.

Az iskola vezetősége azonnal elbocsátotta a két tanárt. 

A sokkoló eset egy hónappal az után történt, hogy egy asszonyt csoportosan erőszakoltak meg unokaöccsei, ex-férje pedig arra kényszerítette, hogy savat igyon fiatal lánya előtt.

A hivatalos adatok szerint évente közel 40 ezer nemi erőszak történik Indiában, de aktivisták szerint a valós szám ennél is magasabb. Az áldozatok a társadalmi megbélyegzés és a nyomozókba vetett bizalom hiánya miatt óvakodnak az esetek bejelentésétől - olvasható a Daily Mail oldalán.

A brit hírportál megjegyzi, hogy 2017 szeptemberében Dzsaipur városában egy hét éves gyereket erőszakoltak meg.