Nagy örömmel számoltak be az ellenzéki propagandamédiumok, hogy tüntetnek Budapesten Erdogan török elnök ellen. Információnk szerint párszáz ember tüntetett, az egyik felvételen egyébként az látszott, hogy trágárságokat mutogattak néhányan a török elnök konvoja felé. 

A tüntetésen felszólalt az ocsmány beszédéről ismertté vált Nagy Blanka is. Ő az a tavaly érettségizett MSZP-, DK-, majd Momentum-aktivista, aki egy hollywoodi filmből vett, agresszív trágársággal szidalmazta először Lezsák Sándort, majd az ellenzéki médiumokban elért sikerén felbuzdulva egy másik tüntetésen Áder Jánost is. A mostani önkormányzati választáson viszont csúfosan megbukott. Arról nincsenek egyelőre híreink, hogy most is trágárkodott-e. 

Este hét óra után egyébként a forgalmi dugók enyhültek. Az egyik Soros-oldal élő közvetítése szerint alig néhány százan masíroznak a Mammut bevásárlóközpont környékén, így tiltakoznak, hogy a török elnök - egy héttel amerikai látogatása előtt - Budapestre is eljött. A Soros-oldal (mintegy magyarázatképpen, hogy miért csak nagyon kevés tüntetőt tudnak mutogatni) azt is írta, hogy úgymond kettészakadtak a tüntetők, magyarul néhány tucatnyian máshol is vannak.