Több mint 150 lövéssel végeztek azzal a mexikói rendőrtiszttel, aki részt vett a hírhedt drogbáró, "El Chapo" Guzmán fiának elfogásában. Az október 17-i akció vérfürdőbe torkollott, végül Ovido Guzmánt elengedték a hatóságok.

Brutálisan végezték ki szerdán azt a rendőrtisztet Mexikóban, aki részt vett a hírhedt drogbáró, "El Chapo" Guzman fiának elfogásában. A 32 éves férfi autójára több mint 150 lövést adtak le - írja a Daily Mail

A zárt láncú videókamerák felvétele szerint a két támadó egy piros színű autóval követte a rendőrtisztet egy bevásárlóközpont parkolójába Sinaloa állam fővárosában, Culiacában. Amikor a férfi kocsija megállt, a támadók mellé hajtottak,kiugrottak az autóból és félatumata fegyverekkel tüzet nyitottak rá.

A hatóságok szerint az áldozat a 32 éves Eduardo N., aki az állami rendőrség egyik magasrangú tisztje volt, és részt vett a Sinaloa kábítószerkartell korábbi vezetőjének, Joaquín "El Chapo" Guzmán fiának, Ovidio Guzmán elfogásában október 17-én.

Elfogták a drogbáró fiát, majd elengedték

Az akció azonban nem volt sikeres: a rendőrök ugyan elfogták a drogbáró 28 éves fiát egy culiacai házban, azonban a kartell túlerőben lévő fegyveresei megakadályozták a letartóztatását és randalírozni kezdtek a 750 ezeres városban, csatatérré változtatva az utcákat.

Az összecsapásoknak 13 halálos áldozata volt, ésa hatóságok végül elengedték Ovidio Guzmánt,hogy elkerüljék a további vérontást.

Elengedték, de ki fogják adni az USÁ-nak

Az államfő másnap kijelentette, hogy a biztonsági erők helyesen jártak el, mertéleteket mentettek meg azáltal, hogy elengedték a bűnözőket. Andrés Manuel López Obrador ugyanakkor azt is hozzátette, hogy továbbra is szándékukban áll kiadni az Egyesült Államoknak Guzman fiát.

Alfonso Durazo, közbiztonságért felelős államtitkár szerint az október 17-i művelet elkapkodott volt, viszont a részleteket megvizsgálva látható, hogy a biztonsági erők több mint egy hete készültek az akcióra.

Kábítószer-kereskedelemmel vádolják

Joaquín Guzmán, a Sinaloa-kartell vezetője az Egyesült Államokban tölti életfogytiglani büntetését, miután bűnösnek találták kábítószer-kereskedelemben, többszörös emberrablásban, kínzásban és gyilkosságban.

Ovidio Guzmán Lopezt kábítószer-kereskedelemmel vádoljákForrás: wikiaboutworld.com

A fia, Ovidio Guzmán ellen is az amerikai hatóságok adták ki a letartóztatási parancsot kábítószer-kereskedelem vádjával tavaly.