Nevelt lányát és fiát is megerőszakolta a rendőrgyilkos

Vágólapra másolva!
Nevelt lányát és saját fiát is heti rendszerességgel erőszakolta meg az a férfi, aki korábban hírhedt Soós-banda tagjaként megölt egy rendőrt. Németh István 20 év után 2000-ben szabadult, mostani tettéért 15 év börtönre ítélhetik.
Vágólapra másolva!

Kiskorú gyermeke sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy korábban emberölés miatt büntetett férfi ellen - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a vádlott az a Németh István, aki 1979-ben Soós Lajossal és György Józseffel együtt megöltek egy rendőrt.

A most 60 éves férfi a vád szerint

heti rendszerességgel erőszakolta meg az élettársával közösen nevelt lányukat, illetve az asszonytól született fiúkat

a Tarnaszentmiklósi lakásuk mögött található romos épületben.

Életfogytiglant kapott, 20 év után szabadult

Németh István a Soós-bandával1979-ben azt tervezték, hogy megtámadják a Magyar Nemzeti Bankot, és elrabolják annak aranykészletét. Az akcióhoz sorozatlövő fegyverekre volt szükségük, ezért úgy döntöttek, hogy a 4-es főút mentén,

Budapest határában a posztos rendőrt megölik, majd elveszik a géppisztolyát, pisztolyát.

A banda 1979 július 9-ről 10-re virradóra éjszaka magukhoz csalták az éppen szolgálatot teljesítő Gyulai Károly főtörzsőrmestert, majd több késszúrással megölték.

A gyilkosokat több hónapos hajsza után fogták el, Soós Lajost és György Jószefet pedig halálra ítélték tettükért. Németh azonban ekkor még nem volt 20 éves, így életfogytiglani szabadságvesztést kapott, amiből

húsz év letöltése után, 2000-ben szabadult feltételesen.

A rendőrgyilkosság miatt kapott büntetés jogkövetkezményei alól már mentesült, így a jog szerint büntetlen előéletűnek számít. Ha bűnösnek találják a vád szerinti bűntettért maximálisan 15 év börtönre ítélhetik.