Egy 15 éves fiút agyonlőttek, egy fiatal nőt félholtra vertek Malmöben

Vágólapra másolva!
Egy 15 éves fiút lőttek agyon ismeretlenek, akik szombat este 9 óra után berontottak egy malmöi pizzériába, lövéseikkel egy másik fiatalt is életveszélyesen megsebeztek. Hat perccel korábban egy autót is felrobbantott valaki a közelben, míg éjfél után röviddel félholtra vertek egy 25 éves nőt egy buszállomáson. A rendőrségnek egyelőre nincsenek gyanúsítottai - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A malmöi rendőrök rémálmai közé kerülhet be a szombat este, bár az elmúlt hónapokban rendkívül sokat romlott a bűnügyi helyzet a városban, miután migránsbandák háborúznak egymással. Azt egyelőre nem tudni, hogy a szombat esti három súlyos bűncselekmény bármelyike is ehhez kötődik-e, de az biztos, hogy a megromlott közbiztonság újabb emberéletet követelt. A borzalmas események egy robbantással kezdődtek: a rendőrök 20 óra 57 perckor kaptak bejelentést, hogy a Hästhagen negyedben robbanás történt.

Forrás: --

A detonáció helyszínét csak később találták meg: a Pildamspark és a toronyházaknak helyet adó Kronprinsen közötti, lakótelepekkel tarkított területen, vélhetően egy autóban robbant ismeretlen eredetű pokolgép. A robbanásban senki sem sérült meg, két autó és egy épület bejárata rongálódott.

Hat perccel később újabb bejelentés érkezett: egy néhány kilométerrel arrébb álló

pizzériába két ismeretlen fiatal férfi rontott be és több lövést is leadtak.

A járőrök kiérkezése idején egyetlen lőtt, életveszélyes sérüléseket szenvedett fiatalember feküdt az étterem padlóján, de a tanúk beszámoltak róla, hogy egy másik áldozatot a vele egy társaságban lévők saját autójukkal időközben kórházba szállították.

Az első jelentések mindkét áldozatnál életveszélyes sérülésekről számoltak be - tájékoztatta a helyi sajtót vasárnap reggel Katarina Rusin a dél-malmöi rendőri igazgatási központ szóvivője. Néhány órával később azonban a Skåne megyei közigazgatási hivatal már arról tett bejelentést, hogy a saját kocsival kórházba szállított 15 éves fiatal meghalt.

A támadókról még nem adott tájékoztatást a rendőrség, annyit lehetett csak tudni, hogy a szemtanúk szerint

a két fegyveres kerékpárral hagyta el a helyszínt, amelynek közelében a rendőrök később meg is találták a biciklit.

Ugyanakkor a nyomozás nem jutott el még odáig, hogy a rendőrség összefüggést találjon az esetek között.

Annak ellenére, hogy a lövöldözést követően a rendőrök ellenőrző pontokat állítottak fel városszerte, és órákon át helyszíneltek a pizzériában, néhány órával később egy belvároshoz közeli buszállomáson is súlyos bűncselekményt követtek el. Ott

egy 20 év körül férfi vert félholtra egy 25 év körüli nőt,

az eset körülményeit szintén nem hozta még nyilvánosságra a nyomozóhatóság.

Ugyanakkor a városi rendőrkapitányság bejelentette, hogy fokozzák a rendőri jelenlétet a városban és azon felül is nagy erőkkel keresik az elkövetőket.

Az elmúlt hetekben elkövetett súlyos, erőszakos bűncselekményeket az IF Europe térképen gyűjtötte össze.