A legutóbbi medvetámadás hétfőről keddre virradóra történt az Oláhkocsárd közeli esztenán, ahol egy nagyvad életveszélyesen megsebesített egy idős férfit - számolt be az esetről a Maszol.ro hírportál. Az elmúlt napokban három embert is megtámadott a medve Maros megye területén, egyikük meg is halt.

A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) képviselői kedden közölték, hogy egy 64 éves férfit életveszélyes állapotban rohammentővel szállították a marosvásárhelyi SMURD sürgősségi központba, miután az oláhkocsárdi tanyánegy hatalmas medve támadt rá, és több súlyos sérülést szenvedett a fején, a karján és combjain.

Illusztráció.Forrás: Origo

Mint arról pár napja az Origo is beszámolt, a múlt hétvégén

egy másik juhászt halálosan megsebesített egy medve az Oláhkocsárd és Gyulas  közötti erdőben.

Pár napja egy másik vadőr is megsérült medvetámadásban, vasárnap pedig öt medve jelenlétét  is jelezték Hármasfaluban, Szovátán és Gödemesterházán. 

Keddre virradóra a Hargita megyei csendőrséget is riasztották, hogy elkergessenek egy anyamedvét, amely három bocsával ment be Borszéken egy erdő közeli ház udvarába. A helyszínre perceken belül kiérkező csendőrök azonban már nem találták ott a vadakat.