Legalább tizenketten meghaltak egy felvidéki buszbalesetben - videó

teherautó, busz, baleset, Nyitra
A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, ugyanis sok a súlyos sérült.
Vágólapra másolva!
Súlyos buszbaleset történt szerda dél körül a felvidéki Nyitrához közeli Nyitragerencsér határában. A legutosló beszámoló szerint tizenketten meghaltak, amikor egy teherautó és egy menetrend szerinti, középiskolásokkal teli autóbusz karambolozott - olvasható a Szlovák Rendőrség honlapján. 
Vágólapra másolva!

Szlovákia történetének egyik legsúlyosabb közlekedési balesete történt szerda dél körül a nyitrai járásban, ahol rengetegen meghaltak

- írta ki először csak röviden a közösségi oldalára a Szlovák Rendőrség.

A helyszínre mentőhelikoptereket is riasztottak, ugyanis sok a súlyos sérült. Forrás: Facebook/ HaZZ

Az autóbusz és a teherautó tragikus balesete 13 áldozatot követelt, de ez a szám még növekedhet, ugyanis több személyt még nem sikerült kiszabadítani az autóbusz roncsai közül - közölték nem sokkal később a Szlovák Katasztrófavédelem Facebook-oldalán.

A tragikus kimenetelű balesetben teherautóval ütközött

egy többségében iskolásokat szállító távolsági autóbusz,

amely az ütközés következtében az árokba szaladt és felborult. A balesetet az első vizsgálatok szerint az okozta, hogy a dombról lefelé haladó, vélhetően

túlterhelt teherautó irányíthatatlanná vált és nekiütközött a szemben haladó autóbusznak.

A tragédiának eddig 12 halottja van, közülük négy kiskorú gyemek,

a sérültek száma 17, közülük hárman válságos állapotban vannak - közölte Denisa Saková szlovák belügyminiszter, aki a helyszínen nyilatkozott a sajtónak.

A baleset helyszínére legalább 30 tűzoltót és egy tucat mentőautót riasztottak a környékről, és mentőhelikopterek is segítik a súlyos sérültek kórházba szállítását. A kimentett sérülteket a közeli - nyitrai, érsekújvári, tapolcsányi és lévai kórházakba szállították.

Egy köveket szállító teherautóval ütközött az utasokkal teli autóbusz. Forrás: Szlovák Katasztrófavédelem (HaZZ)

A sérültek állapotára, valamint arra való tekintettel, hogy még a roncsok alatt is lehetnek további emberek, hivatalos források egyelőre

nem zárták ki annak lehetőségét, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet.

Szlovák sajtóbeszámolók szerint főleg iskolások utaztak a buszon, amely egy köveket szállító teherautóval karambolozott.

Szemtanúk szerint a teherautó megbillent, majd áthajtott a szemközti sávba, ahol az autóbusznak ütközött. Forrás: Facebook/ Polícia SR

Az I/65-ös utat lezárták a Nyitráról Aranyosmarót felé tartó irányban. A Szlovák Távirati Iroda (TASR) arról is beszámolt, hogy Denisa Saková szlovák belügyminiszter és Érsek Árpád közlekedési miniszter is megérkezett a helyszínre.

Az ütközést követően árokba borult busz. Forrás: Facebook/ Polícia SR

A ciprusi munkalátogatáson lévő Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a baleset hírére bejelentette, hogy megszakítja külföldi útját, és azonnal hazarepül.

A Szlovák Rendőrség szerda délután egy, a helyszínen készült videófelvételt is közzétett.