Három önkéntest ragadott magával az állatmenhelyre lecsapó ár Szlovákiában

2019.11.14. 17:05

Vízbe fulladt a rozsnyói ®ivot je PES (Kutyaélet) Polgári Társulás három tagja, amikor egy hirtelen áradás alatt a nagyrőcei állatmenhely lakóinak mentésénél segédkeztek szerda este. Egyikük holttestét már megtalálták, a többieket még keresik – közölte a Bumm.

Szerdán kora este Nagyrőcén a Segítő Mancs nevű állatmenhely kutyáinak a segítségére sietett az a három nő, akiket magával sodort a Murány folyó erős sodrása, írta a Facebook oldalán a Besztercebányai Kerületi Rendőrparancsnokság.

A folyóban már megtalálták az egyik nő testét, a többiek után még zajlik a kutatás. Rendőrök és más mentőegységek vannak bevetésen a helyszínen.

A helyi sajtó szerint a megtalált nő az 54 éves Katarína Kohutiarová, rozsnyói állatmenhely egyik munkatársa volt.

A Markíza TV hírportálja, a Tvnoviny.sk azt írta, először két nőt ragadott magával a megáradt folyó, a harmadik a vízpartról telefonált a mentőegységeknek. "Infomációink szerint, azonban egyszercsak megszakadt a hívás, és a nőt szintén elragadta az ár" – közölte a Tvnoviny.sk.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet harmadfokú figyelmeztetést adott ki az árvízveszély miatt a szerdai nap folyamán a Rózshegyi- (Ruľomberok), Liptószentmiklósi- (Liptovský Mikuláą), Breznóbányai- (Brezno), Rozsnyói- és Gölnicbányai (Gelnica) járásokra. Az Iglói- (Spiąská Nová Ves), a Nagyrőcei- és Rimaszombati járásokban másodfokú árvízveszély volt az elmúlt napok nagy esőzései miatt.