A kamionos felesége sosem fogja megnézni férje utolsó pillanatait, amikor az általa vezetett kamion 20 méteres mélységba zuhant, miután neki ment egy autó A szlovén autópálya kamerája rögzítette a tragikus balesetet: a magyar férfinek esélyes sem volt, hogy túlélje.

Az 53 éves magyar férfi éppen Ljubljana közelében haladt, amikor egy nagy sebességgel hajtó szlovén sofőr megcsúszott az autójával és egy kanyarban a kamion oldalának csapódott. A kamion  átbillent a betonkorláton és lezuhant a húszméteres mélységbe. A magyar sofőrnek esélye sem volt, míg a balesetet okozó, 41 éves szlovén férfi meg sem sérült. 

Forrás: skandal24.si

A kétgyerekes családapa már húsz éve kamionozott, bejárta a fél világot.  Egy Borsod megyei faluban élt a családjával, másfél hetente járt haza hozzájuk. Legutóbb a múlt hétvégén látogatta meg őket. 

"Utoljára kedden beszéltünk. Másnap pedig már a főnöke hívott a szörnyű hírrel. Először fel sem fogtam, de még most sem akarom elhinni. Csak arra tudok gondolni, hogy pénteken nyílik az ajtó és ő van a másik oldalon. Borzasztóan aggódtam érte mindig, de abban maradtunk, hogy ő jelentkezik, hiszen nem akartam rosszkor, vezetés közben zavarni. Ezúttal azonban hiába vártam, sosem fog már megnyugtatni a hangjával

– mondta el a Borsnak a kamionos felesége megtörten. 

Az 56 éves asszony arról is beszélt, hogy férfje mindig segített mindenkinek, ahol csak tudott. 

Figyelem, felkavaró videó a balesetről!

"A felvételt eddig nem néztem meg, és valószínűleg sohasem fogom. A férjem kollégái is ezt tanácsolják. A húszéves, születése óta sérült fiunk szalagavatója a hónap végén lesz, azt mondja, reméli, hogy az apukája is ott lesz. Az egyetemista lányunk mindenben próbál segíteni"

 - tette hozzá sírva a kamionos özvegye. 

Forrás: skandal24.si

A férfit 78 éves anyja is gyászolja, aki a szomszéd településen él. 

Mondtam is neki a napokban, hogy mennyire várom, de most már hiába. Sohasem láthatom többé. Az elmondások szerint még az utolsó erejével is próbálta menteni a kocsit, egy igazi hős volt a fiam – zokogott az idős asszony.

A szlovén sajtóban megjelent hírek szerint a 41 éves sofőr nyolc év börtönbüntetést kaphat. Borbély Zoltán szerint a ez a büntetési tétel szigorúbb, mint Magyarországon.

"A felvételen az látszik, hogy a személyautó a kamion bal első, kormányzó kerekét löki meg nagy erővel, amitől az óriási tömegű monstrum nekicsapódik a betonfalnak. Hiába próbált korrigálni, esélye sem lehetett. A vétkes személy ezért hazánkban csupán öt évet kaphatna" - magyarázza a közlekedési szakjogász.