Csütörtökön egy diák lövöldözött egy kaliforniai középiskolában. Sokan kétségbeesett üzeneteket küldtek szüleiknek, amikor meghallották a lövéseket – írja a Fox News.

Csütörtökön tanítás előtt egy diák a kaliforniai Santa Claritában lövöldözni kezdett társaira, majd saját magát is meglőtte. Egy 16 és egy 14 éves diák meghalt, és még hárman megsérültek.

A támadót őrizetbe vették.

Forrás: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Szia Anya, nem tudom, mi történik, de szeretlek, és hálás vagyok mindenért, amit értem tettél. Mindenki azt mondja, hogy valaki lövöldözik, de nem tudom, mi történik. Nagyon szeretlek Téged és Apát" – írta édesanyjának a Saugus középiskola egyik tanulója, aki a zeneteremben bújt el addig, amíg a rendőrök meg nem érkeztek.

Forrás: MTI/AP/Ringo H.W. Chiu

Egy másik tanuló, Andrei Mojica arról számolt be, hogy amikor meghallották a lövéseket, elbarikádozták a termet - amit már korábban begyakoroltak. "Nem tudtuk, hogy hol van a támadó, lehetett akár az iskola másik végében, de a terem előtt is."

Egy szülő, Anthony Breznican azután hallotta meg a hírt, hogy két gyerekét elvitte az iskolába, majd több szülővel egyetemben azonnal visszarohant.

Michael Harrison a 17 éves húgától kapott egy üzenetet arról, hogy valaki fegyverrel lő az iskolában.

Képzeljék el, milyen érzés megkapni egy ilyen üzenetet – nyilatkozta.

Az áldozatok emlékére csütörtök este gyertyát gyújtottak az iskolában.