A magyar biztosjelöltet, Várhelyi Olivért többen is a budapesti kormánytól való függetlenségéről kérdezték csütörtöki meghallgatásán, ahol egyelőre nem sikerült megszereznie a szükséges támogatást, így írásbeli pótkérdéseket kap majd. Ám a magyar biztosjelölt függetlenségét többnyire olyan képviselők firtatták, akiket egyébként erős szálak fűznek Soros Györgyhöz, vagyis Sorostól egyáltalán nem függetlenek – írja riportjában a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, csütörtökön zajlott a meghallgatása a magyar biztosjelöltnek, Várhelyi Olivérnek az Európai Parlament külügyi bizottsága előtt.

A bővítési és szomszédságpolitikai uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságának meghallgatásán Brüsszelben, 2019. november 14-én.Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A magyar jelöltet az európai képviselők közül többen is a magyar kormánytól való függetlenségről kérdezték.

Ugyanakkor érdekes, hogy a függetlenséget annyira nagyra tartó politikusok egyáltalán nem nevezhetők függetlennek, pláne nem Soros Györgytől.

Az egyik kérdést Tonino Picula tette fel, ami azért nem meglepő, mert ha az ember kicsit utánanéz, hamar rájön, hogy a horvát politikus kapcsolatban áll a Soros-féle politikai lobbival.

Tonino PiculaForrás: V4NA

Erről a l'Antidiplomatico írt még tavaly, amikor felfedték a Soros-hálózat néhány emberének személyét. A cikkből kiderül, hogy Tonino Picula az Ukrajnát érintő kérdésekben van segítségére a Soros-hálózatnak.

Szintén Várhelyi Olivér függetlenségét firtatta Raphael Glucksmann baloldali francia képviselő is, aki Piculához hasonlóan ugyanúgy a szociáldemokraták színeiben tűnik fel az európai porondon. Ő azt a kérdést is feltette a magyar biztosjelöltnek, hogy elítéli-e a Magyarországon jelen lévő „illiberális" demokráciát.

Bár Glucksmann nem szerepel azon a Soros-listán, ami azt mutatja be, melyik európai képviselő kapcsolható a milliárdos spekulánshoz, azért nem kell félteni a „hűségét" illetően.

Raphael GlucksmannForrás: V4NA

Tavaly ugyanis megjelent egy cikk a Current Values-ben, ami Soros György tervét fedte fel arra vonatkozóan, hogyan is használja a milliárdos a hatalmas vagyonát a különböző civilszervezetek finanszírozására, és azokon keresztül a társadalom és a politika befolyásolására. Erre azonban Raphael Glucksmann azonnal farkast, vagyis inkább antiszemitizmust kiáltott, és elítélte a cikket, mondván a magyar vélemény már átterjedt Franciaországba is.

A meghallgatáson nem maradt ki a kérdezők sorából a spanyol zöldpárti képviselő, Ernest Urtasun sem.

Érdekes azonban hallgatni Urtasun beszédét a függetlenségről, amikor ő maga rajta van a korábban említett Soros-listán, amit a Nyílt Társadalom Alapítvány hozott nyilvánosságra.

Ernest UrtasunForrás: V4NA

A listán több spanyol politikus is feltűnik, és bizony ott van feketén-fehéren Ernest Urtasun neve is, így ő is azok közé tartozik, akiket a Soros-szervezet megbízhatónak tart a saját céljaira.

A magyar biztosjelöltnek kérdést tett fel honfitársa, a Jobbikhoz tartozó Gyöngyösi Márton is, aki viszont függetlenként van jelen az Európai Parlamentben.

Gyöngyösi Márton korábban egyébként antiszemita botrányairól vált híressé Magyarországon, miután több olyan megszólalása is napvilágot látott, ahol a zsidókat gúnyolja ki.

Gyöngyösi MártonFotó: Polyák Attila - Origo

Ezek egyike volt, amikor azt mondta, listázná a magyar Országgyűlés zsidó származású képviselőit. Mostanra már egy más álláspontot képvisel, ami viszont erősen hajaz Soros György véleményére – Gyöngyösi is beállt ugyanis azok sorába, akik szerint segíteni kell a migránsokat és harcolni kell a „populizmus" ellen.

Erről a European Security Journal-nak adott interjújában beszélt, ahol azt is hozzátette, együtt kell működni az Európai Unióval, és ha kell, támogatná a bevándorlási kvótát is. Ezek a mondatok összecsengenek Soros gondolataival, akitől a migránskvóta ötlete is származik.