Lövöldözés tört ki Oklahomában, legalább hárman meghaltak

2019.11.18. 18:35

Lövöldözés tört ki az egyesült államokbeli Oklahomában hétfőn, az első jelentések szerint három halottja és több sebesültje van az ámokfutásnak - jelentette az amerikai ABC televízió.

A lövöldözés Oklahoma Duncan nevű településén, egy Walmart áruház előtt történt. A 25 ezer lakosú Duncan mintegy száz kilométernyire délre fekszik Oklahoma Citytől.

Az első rendőri jelentések szerint a tragédiának három halottja és több sebesültje van.

Két férfi és egy nő halt meg a lövöldözésben a Fox News értesülése szerint. Duncan Rendőrkapitányság a közösségi aldalán azt írta, hogy az egyik férfit és a nőt egy autóban lőtték le, míg a másik férfi a parkolóban, az autó előtt halt meg. A helyszínen a rendőrök fegyvert is találtak. 

Rendőrök helyszínelnek Oklahoma Duncan nevű településén, egy Walmart áruház előtt, ahol lövöldözés történt 2019. november 18-ánForrás: MTI/AP/Sean Murphy

A Walmart áruházat ugyan nem zárták le, de a környékét igen, és a rendőrség kérésére a városka iskoláiban is elrendelték a zárlatot, de ezt azóta már feloldották.

A rendőrök szerint a halottak között van a feltételezett elkövető is.

A Fox televízió értesülései szerint családi vita állhat a tragédia hátterében. A helyi rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Hasonlóképpen későbbre ígértek részletes információkat a vasárnap este virradóra a kaliforniai Fresnóban egy kerti mulatságon elkövetett fegyveres támadást illetően. A kertben tartózkodó baráti társaságra támadó ismeretlen fegyveresek tíz emberre adtak le lövéseket. Négyen meghaltak, hat sebesültet pedig kórházban ápolnak.