Gyógyszeres kezelésre szorult több rendőr is azok közül, akik vizsgálatot folytattak, illetve biztosították azt a temesvári tömbházat amiben a kártevőirtás okozta tragédia miatt egy csecsemő, egy kisgyerek és egy nő meghalt a múlt hétvégén - olvasható a Maszol.ro portálon.

A rendőröket prevenciós jelleggel szerdán vizsgálták meg a temesvári sürgősségi kórházban. Kilencnek rosszak lettek az eredményeik, ezért gyógyszeres kezelést kaptak. Az eredményeket a stresszel és fáradtsággal magyarázták, senkit nem utaltak kórházba 

- olvasható a Temes Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ) közleményében. 

A múlt hétvégén Temesváron helyszínelő román rendőrök közül többnek rosszak lettek a vizsgálati eredményei.Forrás: Maszol.ro/Cornel Putan

Ahogy arról az Origó is beszámolt, a múlt hétvégén és hétfőn egy csecsemő, egy hároméves kisgyerek és annak édesanyja is meghalt egy temesvári tömbházban végzett rovarirtás után keletkező mérgező gázoktól, és aznap több mint kéttucat embert kórházba szállítottak.

A vállalkozót, aki a kártevőirtás végezte, őrizetbe vették. Elismerte, hogy az alumínium-foszfidot tartalmazó vegyszereket a feketepiacon vásárolta. Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint jelenleg összesen 44 embertt ápolnak kórházban az eset következményeként.

Kilenc embert a Pius Brînzeu Megyei Sürgősségi Kórházban, hármat a temesvári városi kórházban és 32 gyermeket a Louis Turcanu Gyerekkórházban. Az ügyészek szerint a cég egy Delicia–GASTOXIN nevű kártevőirtószert használt, amely magas mértékben tartalmaz alumínium-foszfidot. Ez egyébként egy rendkívül mérgező anyag, belélegzés esetén végzetes lehet, használatához pedig speciális engedély szükséges.