Csúnyán elbántak két újonc román rendőrrel, akik igazoltatni akartak egy illegális állatszállítmány sofőrjét. A furgonban is ketten ültek, akik az autósüldözés után szembeszálltak az egyenruhásokkal. Mint kiderült, nemcsak megverték őket, de azután még a saját fegyvereikkel is megfenyegették a járőröket - számolt be a brutális támadásról a Maszol.ro hírportál.

A rendőrakadémia padjait nemrégiben elhagyó járőrök szerdára virradó éjjel Prundeni nevű községben akartak megállítani egy mikrobuszt, amelyről utólag kiderült, hogy illegálisan szállított sertéseket. Ugyanis a sertéspestisjárvány miatt Romániában tilos az élőállat szállítása.

A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, mire a járőrök utána eredtek, sőt kilenc figyelmeztető lövést is leadtak. 

A  rendőrök egy közeli faluig, a menekülők házáig követték őket, ott aztán az üldözöttek szembefordultak a tapasztalatlan egyenruhásokkal. Nemcsak hogy megverték őket, de a fegyvereiket is elvették tőlük, és azzal fenyegették őket. A rendőrségi bejegyzés szerint az egyikük még a ravaszt is meghúzta, de szerencsére már üres volt a tár. 

A két újonc rendőrrel csúnyán elbántak a csempészek.Forrás: Facebook/ Román Rendőrség

A két rendőrt végül az autósüldözés közben rádión hívott erősítés szabadította ki az agresszorok kezéből. Az elkövetők ugyanis elmenekültek a helyszínről, de pár kilométerre odébb, Slatinán elkapták őket.

Engedetlenség, hivatali személy elleni erőszak, fegyverrel való visszaélés, súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást ellenük.

Az orvosi látlelet szerint a két rendőr súlyos orrcsont- és álkapocstörést szenvedett. A román belügyminisztérium vizsgálatot rendelt el az ügyben, és felszólította a rendőrség vezetőit, hogy tegyenek meg mindent a hasonló esetek elkerülése érdekében. Például azzal, hogy a fiatal rendőrök mellé osszanak be tapasztaltabb kollégákat is.