Tizenhat migránst találtak egy teherautóban egy Írország felé tartó kompon

2019.11.21. 17:52

Az észak-franciaországi Cherbourg-ból az írországi Rosslare-be tartó kompon találtak tizenhat embert egy teherautóban rutinellenőrzés közben.

A Stena Line kompvállalat egyik alkalmazottja rutinellenőrzés közben fedezte fel a 16 embert a Stena Horizon komp fedélzetén lévő lepecsételt pótkocsiban az után, hogy a hajó kifutott Cherbourg-ból szerda este.

Mindnyájan jó egészségben voltak, és áthelyezték őket a komp egyik utasfülkéjébe, ahol az alkalmazottak gondoskodtak róluk

- áll a cég közleményében.

Az üzemeltetők elmondták, hogy értesítették a délkelet-írországi város biztonsági és bevándorlási hatóságait, ahová a komp a menetrend szerint csütörtök délután érkezett meg.

Az RTE ír közszolgálati műsorközlő szerint az illegális bevándorlók valamennyien férfiak, feltehetően ázsiaiak, és 20 és 40 év közöttiek, akik öt nappal korábban hagyták el Belgiumot.

Kedden 25 feltehetően iraki és kuvaiti bevándorlót találtak élve egy konténerben egy Hollandiából Nagy-Britanniába tartó teherhajón, míg októberben a brit rendőrség talált egy kamiont 39 vietnami bevándorló holttestével egy essexi parkolóban.