Még karácsony előtt ismét a parlament elé kerül a brexit-megállapodás

2019.11.24. 00:05

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint még karácsony előtt ismét a parlament elé kerül a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit rögzítő megállapodás, ha a kormányzó Konzervatív Párt megnyeri a december 12-ére kiírt előre hozott választást.

A Konzervatív Párt hivatalosan vasárnap délután mutatja be választási programját, de szombat éjjel közzétett nyilatkozatában Johnson több érdemi részletet ismertetett a dokumentumból.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint még karácsony előtt ismét a parlament elé kerül a Brexit feltételeit rögzítő megállapodásForrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A brit kormányfő közölte, hogya konzervatívok választási programja a brexit végrehajtása, véget vetve a bizonytalanságnak és lehetővé téve az e bizonytalanság miatt visszafogott beruházások megvalósítását a brit gazdaságban.

Johnson hozzátette, hogyha a konzervatívok a decemberi választáson többségbe kerülnének, az azt jelentené, hogy abrexit-folyamat január végéig lezajlik.

– Az én előzetes karácsonyi ajándékom a nemzetnek az lesz, hogy a brexit-törvénytervezet még az ünnepi szünet előtt a parlament elé kerül – mondta a brit miniszterelnök.