Két ember meghalt, harmadik társuk eltűnt a francia riviérai árvizekben

2019.11.24. 14:32

Két ember meghalt, egy harmadiknak nyoma veszett a péntek óta tartó heves esőzések okozta áradásban a francia Riviérán - közölték a hatóságok. Az özönvízszerű esőzések mellett a tengerparton hatalmas hullámok csaptak fel.

Var megyében két holttestet találtak - közölte a megyei állami közigazgatási hivatal (prefektúra) vasárnap. Az elsőt Muy faluban találták, ahol egy mentőcsónak, amelyen három tűzoltó és három polgári személy utazott, szombat este felborult. Utóbbiak közül egynek nyoma veszett.

A második holttestre, egy ötvenes éveiben járó férfiéra Cabasse községben találtak rá egy autóban - tudatta a prefektúra, amely közelebbi részleteket nem közölt.

Péntektől vasárnapig özönvízszerű esőzés zúdult Alpes-Maritines et Var megyékre, a tengerparton pedig óriásiak voltak a hullámok.

Egy hetvenhét éves férfi után péntek hajnal óta kutatnak, ő a legnagyobb esőzések közepette lépett ki a házából Saint-Antonin-du-Var településen, és azóta nem került elő.

A francia meteorológiai szolgálat szerint Var megye egyes részein 24-48 óra alatt két-háromhavinak megfelelő csapadékmennyiség hullott le.

A Var megyei Roquebrune-sur-Argens faluban az Argens folyó szintje meghaladta a 7 métert, megdöntve az előző - 2011. évi - árvízi rekordot. A víz utcákat, éttermeket és házakat öntött el, több embert kimenekítettek - jelentette a TF1 televízió.