Lezuhant egy kisrepülőgép Kongóban, sokan meghaltak - videó

2019.11.24. 11:06

Kisrepülőgép zuhant vasárnap a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő Goma egyik szegénynegyedére, a balesetben legalább 24 ember meghalt - közölték a hatóságok. A gépen a legénységgel együtt tizenkilencen tartózkodtak.

A gép Goma városából ment volna Benibe, és felszállás közben történt a szerencsétlenség. A gépet a helyi Busy Bee vállalat működteti - írja a Reuters

A gépen az első tájékoztatás szerint 17 utas és kétfős legénység tartózkodott. A gép egy sűrűn lakott városrészre zuhant.

Mentők és kiváncsiskodók a roncsdarab mellettForrás: MTI/AP/Justin Kabumba

Jean Paul Lumbulumbu, Észak-Kivu parlamentjének alelnöke azt közölte, hogy a roncsok között 24 ember holttestét találták meg. A mentőszolgálat neve elhallgatását kérő munkatársa azt mondta, hogy 26 holttestet találtak.

Forrás: MTI/AP/Justin Kabumba

Kongóban viszonylag gyakoriak a légiszerencsétlenségek a megfelelő karbantartás hiánya, és a hanyag biztonsági előírások miatt. A kongói kereskedelmi szolgáltatók, köztük a Busy Bee, nem is működthetnek az Európai Unióban.

Októberben egy ugyanarról a repülőtérről felszálló teherszállító gép is lezuhant egy órával a felszállás után, akkor nyolc ember halt meg.