Rengeteg hívást kaptak a tűzoltók Görögországban az ítéletidő miatt, melynek következtében házakat, üzleteket öntött el a víz, sár és hordalék lepte el az utcákat, főleg az Athéntól csaknem 70 kilométerre nyugatra fekvő Kineta faluban. Az ítéletidőben két ember meghalt.

Súlyos problémákat és károkat okoz az időjárás Görögország déli részén. Utak nyíltak meg, autókat sodort el az ár és házakat öntött el a víz. 

Elsodort autó az Athéntól csaknem 70 kilométerre nyugatra fekvő Kineta faluban 2019. november 25-én, miután az éjjel viharral kísért hatalmas eső zúdult a térségre.Forrás: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

Az Athén-Korinthosz közötti autópályát le kellett zárni. Az egyik kinetai lakó azt mondta, hogy a tetőre másztak fel, hogy megmeneküljenek, máshova nem tudtak volna menni. Házukban legalább 1,8 méteres volt a víz. 

A görög hatóságok eddig két halálesetről számoltak be, házak százait pedig elöntötte a víz. A két halott valószínűleg turista volt, vitorláshajójukat ragadta el a vihar.

A legrosszabbul Kineta tengerparti üdülőhely járt. Több tucat ember ragadt bent autójában vagy otthonában, őket a katasztrófavédők mentették ki.

Elmosott út az Athéntól csaknem 70 kilométerre nyugatra fekvő Kineta falubanForrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Vaszilisz Pszomasz

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Franciaország és Olaszország egyes részein is rendkívül súlyos az időjárási helyzet, többen meghaltak vagy megsérültek a hatalmas esőzések, áradások következtében.