Több ezer dollárt szórt el egy Fehér Házhoz közeli sztriptízbárban Joe Biden amerikai demokrata elnökjelölt-aspiráns fia, Hunter Biden, akinek az ukrajnai korrupciógyanús botránya utáni nyomozásba beavatkozás jogcímén a demokraták alkotmányossági eljárást indítottak Donald Trump amerikai elnök ellen. A washingtoni Archibald's klub személyzetének 2018 végén egy alkalommal figyelmeztetnie kellett Hunter Bident, mert gyanújuk szerint crack-kokaint szívott a VIP-teremben – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Hunter Biden neve azt követően lett világszerte ismert, miután demokraták egy, azóta már Soros Györgynek dolgozó CIA-elemző bejelentése alapján alkotmányossági eljárást indítottak az Amerikai Egyesült Államok republikánus elnöke, Donald Trump ellen, mert szerintük Trump arra kérte az új ukrán elnököt, Volodimir Zelenszkijt, hogy a helyi hatóságok nyissanak újra egy nyomozást, amelyet korábban Hunter Biden ellen folytattak. 

Hunter és Joe BidenForrás: V4NA

Biden akkoriban a Burisma ukrán gáztársaság igazgatótanácsában betöltött szerepéért havi 50 ezer dolláros fizetést kapott, miközben saját bevallása szerint sem a földgázhoz, sem Ukrajnához nem ért.  A Trump kíváncsiságát felkeltő nyomozás azt volt hivatott kideríteni, vajon a Biden-fiú valóban azért kapta-e a részben állami tulajdonú Burisma igazgatótanácsi székét, mert apja, az akkori alelnök katonai támogatást ígért Viktor Janukovics megdöntéséhez a később elnökké választott, azóta már megbukott Petro Porosenkónak.

A Hunter Bidennek fizetett tetemes igazgatósági fizetés bőven elég lehetett rá, hogy az üzletember egy név nélküli hitelkártyát használva havonta egy alkalommal kétnapos látogatást tegyen a washingtoni Archibald's Gentleman Club sztriptízbárban, amely Washingtonban, a Fehér Háztól három háztömbnyire található.

Nemrég ugyanis erről számolt be a New York Postnak a klub korábbi vezetője, de egy most is ott dolgozó biztonsági őr és több bárpultos is felismerte korábbi vendégükben Hunter Bident. Ranko Petrovic, a biztonsági személyzetből azt állította a Postnak, hogy Hunter Biden rendszerint az egyik VIP-helyiséget vette igénybe, ahová »bekuckózott, és ivott«.

Bár Petrovic szerint a klubnak "nem volt problémája" Bidennel, a klub korábbi társtulajdonosa, James Ritter azt állítja, hogy egy alkalommal figyelmeztetniük kellett droghasználat gyanúja miatt. "Égetthungarocell-szag volt a VIP-teremben. Mondtuk neki, hogy semmilyen illegális dolgot nem folytathat itt", közölte a volt klubtulajdonos, aki azt is hozzátette, hogy nem láttak semmilyen illegális dolgot konkrétan, de a VIP-terem alkalmazottai crack-szívásra gyanakodtak, és miután figyelmeztették Bident, a szag megszűnt. 

Az üggyel kapcsolatban a Post megkereste a klub jelenlegi tulajdonosait, Dan Harrist és George Mesirest, Biden személyes ügyvédjét és szóvivőjét, de e-mailben feltett kérdéseikre nem kaptak választ.