A bukaresti törvényszék csütörtökön elrendelte annak a férfinek a 30 napos letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő is megerőszakolta a caracali rém egyik áldozatát, Luiza Melencut. Az ügyészség megtalálta Gheorghe Dinca házában a spermájának és nyálának a nyomait - írja a Maszol.

A gyanúsított a 46 éves Stefan Risipiceanu. A férfi általános iskolát végzett, napszámból él, iszik, és jól ismeri a kettős gyilkosságot beismerő Gheorghe Dinca-t. Alkalomadtán dolgozott is az autószerelőnek, aki azt is megengedte, hogy Stefan Risipiceanu két hétre meghúzza magát az udvaron álló fészerben.

Gheorghe Dinca házának udvarán. A caracali rém két lány elrablását, többszörös megerőszakolását és megölését ismerte beForrás: Origo

Mint ahogy azt az Origo is megírta az ügyészek szerint a férfi meglátogatta otthonában az autószerelőt április 14-én, aznap, amikor Gheorghe Dinca elrabolta Luiza Melencut.  Stefan Risipiceanu észrevette, hogy az udvaron lévő kocsiban egy megkötözött lány van. 

Dinca elmondta neki, hogy Luiza Melencut „szexuális célokból" rabolta el. A 46 éves férfi ekkor ahelyett, hogy a rendőrséghez fordult volna, arra kérte a caracali rémet: erőszakolhassa meg ő is a lányt. Mivel Gheorghe Dinca attól tartott, hogy Risipiceanu leleplezi őt, ebbe beleegyezett.

A meggyilkolt lányok képei a bukaresti belügyminisztérium előtt kialakult spontán emlékhelyen 2019. július 29-énForrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Erről a caracali rém beszélt egyik vallomásában. Bár a férfi tagadta az erőszakot, az ügyészek Gheorghe Dinca házában,  az egyik ágyneműn olyan spermium- és nyálnyomokat találtak, amelyek tőle származtak.