Kavicsokkal tömte meg hátizsákját és ötéves kisfia zsebeit egy nő, majd a gyereket magához kötözte és egy tóba ugrot. A tragédia egy éve történt, a fiú édesapja azóta is gyászol.

A 41 éves Emma Sillett és ötéves fia, Jenson tavaly ősszel tűnt el.

Hosszú ideig keresték őket, mindhiába, amíg végül a Valehouse Reservoir tóban meg találták a holttestüket. Egy parton hagyott zseblámpa és egy játék volt az, ami nyomra vezette a rendőröket. 

Épp egy éve, egy keddi nap volt, amikor iskola előtt még beszélgettem a fiammal, elköszöntem tőle, és azután elment itthonról. Sosem jött haza – kezdte megemlékező üzenetében a gyászoló apa.

A tragédia napján az anya egy helyi gyorséttembe vitte a gyerekét, ahol gyerekmenüt ettek. Ezután a közeli tó felé sétáltak, majd amikor a partra értek,

az anya kővel tömte meg hátizsákját és fia zsebeit. Ezután összekötözte fia testét a sajátjával, majd vízbe ugrott vele.

A parton talált játék az öngyilkosság előtt vásárolt gyerekmenühöz járt.

Sillett évek óta depressziótól szenvedett, férje üzenetében a mentális betegségről is szót ejtett.

Sokszor elgondolkodom, hogy mit tehettem volna másképp. Nem telik el úgy nap, hogy ne érezném a fájdalmat és a veszteséget. Úgy gondolom, ez csak akkor fog enyhülni, ha majd csatlakozom a fiamhoz. Minden nap megadta az életem értelmét gyönyörű mosolya. Borzalmas, hogy az édesanyja nem értette saját élete értelmét, és ebbe a fiát is magával kellett rángatnia. A feleségem tudta, hogy a gyermeke apja minden porcikájával imádja azt a kisfiút – írta a férfi, aki azóta sem tudta feldolgozni gyereke elvesztését és elképzelhető, hogy soha nem is fogja.

A mentális állapot mostanában eléggé hangsúlyos téma, mégis rengetegen szenvednek némán. A tragédia óta én is szenvedek tőle, de nem félek orvosi segítséget kérni. Fontos, hogy aki hasonló problémával küzd, legalább beszéljen másokkal"– tette hozzá az apa.

A férfi köszönetet mondott a családjának és a barátainak, és azt is hozzátette, nem telik el úgy nap, hagy ne gondolna imádott kisfiára.Bevallotta, egyedül az tartja benne a lelket, hogy tudja, hogy ha fia még élne, ő is azt akarná, hogy boldog legyen - írta a Dailystar.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!