Az Európai Néppártnak szüksége van a Fideszre

Vágólapra másolva!
Biztos vagyok benne, hogy az Európai Néppárt (EPP) egyetlen tagpártot sem fog kizárni soraiból, különösen nem a Fideszt – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Milan Zver, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) európai parlamenti képviselője. A Janez Janša volt szlovén miniszterelnök vezette jobboldali tömörülés politikusa ezt azzal is indokolja, hogy a legnagyobb európai pártcsalád nem lehet többé sikeres, ha éppen az egyik legsikeresebb tagpártját veszíti el.
Vágólapra másolva!

Donald Tusk megválasztása számunkra szerencsés fejlemény, hiszen ismeri a közép-európaiak gondolkodását. Azt is tudjuk, hogy a volt lengyel miniszterelnök nagyon nyitott és toleráns ember, abban pedig

- mondta Milan Zver. Szükségünk van a magyar kormánypártra az Európai Parlamentben. A korábbi pártkongresszusokon például Orbán Viktor miniszterelnök rendszerint sztár volt a markáns véleményével, ezért sokan hiányoltuk is a múlt heti, zágrábi tanácskozásunkról - tette hozzá.

A szlovén politikus szerint a magyarok maradni fognak Forrás: Európai Parlament

A szlovén EP-képviselő is azt vallja, hogy meg kell őrizni az EPP jobbközép irányvonalát, és nem szabad engedni, hogy ezt a kohéziót kívülről megbontsák.

Ez nem jó irány, az EPP-nek a valóban jobbközép paradigma mellett kell elköteleznie magát - mondta a politikus, utalva arra, hogy az Európai Néppártban vannak, akik egyre baloldalibb politikát akarnak folytatni.

A teljes interjút itt olvashatják.