Lövöldözés New Orleansban, legalább 10 ember megsérült

Vágólapra másolva!
Tíz embert szállították kórházba New Orleans francia negyedéből, miután vasárnap hajnalban lövöldözés tört ki egy kereskedelmi épületnél.
Vágólapra másolva!

Legalább tíz ember megsérült egy vasárnap hajnali lövöldözésben New Orleans híres Francia negyedében. A közeli rendőrségen 3 óra 21 perc környékén hallottak lövéseket, amikor a helyszínre érkeztek, 11 sérültet találtak. Közülük tizet kellett kórházba szállítani, ketten kritikus állapotban vannak - írta a rendőrség közleményében.

A lövöldözés a Canal Street 700 környékén történt, a legközelebbi rendőrség pedig csak pár perc sétára van. Forrás: Google/Origo

A nyomozók a helyszínen jelen pillanatban bizonyítékokat és nyomokat gyűjtenek, hogy felderítsék a tetteseket - egy embert már őrizetbe is vettek, de a letartóztatása még nem történt meg. A motiváció is tisztázatlan egyelőre.

Itt történt a lövöldözés:

Az incidens a Francia negyed egyik forgalmas kereskedelmi épületénél történt, a közelben számos hotel is található. Shaun Ferguson rendőrfelügyelő arról számolt be, hogy a hagyományos hálaadásnapi amerikaifoci-meccs, a Bayou Classic miatt egyébként is fokozott rendőri jelenlét volt a városban, ezért tudtak ilyen gyorsan reagálni. A Bayou Classicon a Grambling State University és a Southern University szokott összecsapni.

A francia negyed

New Orleans Francia negyede a legrégebbi városrész Louisiana állam legnagyobb településén, úgyis hívják, hogy Vieux Carré. Miután pedig 1718-ban megalapították New Orleanst, a negyed körül kezdett el kiépülni a város. A kerület tele van történelmi épületekkel, amik közül van olyan is, ami még a 18. században a spanyol uralom alatt épült, illetve olyanok is, amik a 19. század első felében az amerikai annektálás után.